Hitro in drzno po cigarete

Po manj kot letu dni so vlomilci včeraj ponoči znova obiskali bencinski servis OMV na Ajševici in iz njega odnesli za več tisoč evrov tobačnih izdelkov. V noči na četrtek pa so nepridipravi vlomili v skladišče živilske trgovine na Ajševici.

Po devetih mesecih so neznanci znova napadli bencinski 
servis na Ajševici in iz njega odnesli večjo količino cigaret. Foto: Leo Caharija
Po devetih mesecih so neznanci znova napadli bencinski servis na Ajševici in iz njega odnesli večjo količino cigaret. Foto: Leo Caharija

AJŠEVICA > V noči na četrtek in potem še v noči na petek so se nepridipravi znesli nad objekti v naselju Ajševica pri Novi Gorici. Včeraj ponoči so ob 1.30 neznanci vlomili v prostore bencinskega servisa OMV. Drzno tatvino so izvedli hitro in načrtovano, zato preiskovalci sumijo, da je bencinski servis napadla organizirana skupina. Policisti, ki so po sprožitvi alarma takoj odhiteli na kraj dogajanja, so med drugim ugotovili, da so neznanci vlomili v skladišče bencinskega servisa, od koder so odnesli večjo količino cigaret različnih blagovnih znamk. Lani poleti so vlomilci na podoben način iz istega bencinskega servisa odnesli za približno 8000 evrov cigaret. Tudi tokrat naj bi plen znašal nekaj tisočakov.

V četrtek zjutraj pa je nekdo vlomil v skladiščne prostore trgovine z živili na Ajševici. Nepridiprav je po vlomu vstopil v prostore trgovine, od koder je odnesel nekaj deset škatlic cigaret in več hrane, nato pa je trgovino zapustil in se odpravil neznano kam.

Novogoriški policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev v sklopu preiskave obeh dogodkov podali kazensko ovadbo na novogoriško okrožno tožilstvo, obenem pa prosijo vse očividce ali tiste, ki bi karkoli vedeli glede vlomov na Ajševici, da jih o tem nemudoma obvestijo. AC


Najbolj brano