Iskali moža, ujeli ženo

“Bila je zelo razburjena, mahala z rokami in nekaj kričala,” nam je včeraj zjutraj opisala prizor na bencinskem servisu na Bivju očividka, ki je videla, kako so policisti po zasledovanju ustavili voznico beemveja. S policije so pojasnili, da so v Portorožu iskali Madžara, za katerim so doma razpisali tiralico, ujeli pa njegovo ženo.

 Foto: STA
Foto: STA

DEKANI > Zgodilo se je včeraj okoli desete ure dopoldne, ko je policijska patrulja z avtom s prižganimi lučmi pred razcepom Bivje prisilila neznanega voznika beemveja z madžarskimi tablicami, da je zapeljal na bencinski servis. Policisti so se zapeljali za njim in ugotovili, da za volanom sedi ženska.

Ustavljanje z lučjo ji ni bilo prav nič všeč, zato je skočila iz avta, se napotila proti policistom in nekaj jezno kričala ter mahala z rokami. “Nekaj hudega je moralo biti, ker je bilo že od daleč vidno, da je izredno jezna,” nam je povedala očividka.

Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec nam je pojasnila, da so policisti ustavili ženo ubežnika, ki ga zaradi goljufij s tiralico išče Madžarska.

Madžarska zakonca sta se očitno pripeljala v Portorož na oddih, se prijavila v enem izmed hotelov, pri preverjanju gostov hotela pa so na policijski postaji ugotovili, da je za omenjenim Madžarom razpisana mednarodna tiralica.

Policisti so se zato odpravili v Portorož, da bi Madžara prijeli in ga pridržali, očitno pa je ubežnik že prej zapustil Portorož ali pa se jim je uspel izmuzniti v zadnjem trenutku. Ker so imeli tudi podatek, s kakšnim avtom se prevažata naokoli, so policisti potem avto znamke BMW opazili pri Kopru in ga na Bivju ustavili.

Policisti so pregledali notranjost avta in ko so ugotovili, da v njem ni moškega, ki ga iščejo, voznico izpustili. Kje se njen mož nahaja, seveda ni povedala, daleč pa tudi ni mogel biti, če sta skupaj prišla na počitnice v Portorož in se prijavila v hotelu. DC


Najbolj brano