Iz avta je ukradel kovček

Včeraj, nekaj pred 9. uro, so policiste obvestili o vlomu v avto v naselju Ceglo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec razbil steklo na zadnjih levih vratih in vlomil v vozilo srbskih registrskih številk. Ukradel je poslovni kovček. Policisti bodo v zvezi z omenjenim primerom glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Danes ob 10.50 so policiste obvestili o prometni nesreči na Streliški poti v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 77-letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, vozil po Streliški poti in v križišču z glavno cesto izsilil prednost 42-letnemu vozniku kombija. V omenjeni prometni nesreči se je 77-letni nemški voznik lažje poškodoval in so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraju prometne nesreče so poleg reševalcev posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo 77-letnemu vozniku osebnega vozila izdan plačilni nalog.

Ukradli projektor

Včeraj zgodaj popoldne so policisti v enem od objektov v naselju Vipolže obravnavali tatvino projektorja. S tem protipravnim ravnanjem je neznanec povzročil za približno 2000 evrov škode. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nasad konoplje

V soboto so policisti v okolici Kobarida obravnavali primer s področja prepovedanih drog. Policisti so odkrili in zasegli manjši nasad prepovedane droge konoplje. Po zaključku preiskave bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Vlomil v avtomat

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali vlom v avtomat za pijačo v prostorih enega od društev na Cerkljanskem. Po prvih ugotovitvah je neznanec na silo odprl in iz omenjenega avtomata ukradel gotovino in s tem oškodovancu povzročil za približno tisoč evrov škode. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Omenjeni primer policisti še preiskujejo in bodo glede na vsa zbrana obvestila in druga podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Tolminu

Danes ob 6.44 so policiste obvestili o prometni nesreči v Tolminu, kjer je osebno vozilo na prehodu za pešce povozilo peško. Na kraju so tolminski policisti ugotovili, da je 38-letna voznica avtomobila v omenjenem naselju vozila iz smeri semaforiziranega križišča proti industrijski coni. Med vožnjo v Ulici padlih borcev je na prehodu za pešce spregledala 29-letno peško in jo zadela s prednjim delom avtomobila. Zaradi padca se je peška predvidoma lažje poškodovala. Poškodovanki so na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Tolmin in jo kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin. Na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev ter bodo policisti zoper 38-letno povzročiteljico prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Motorist je padel

V soboto ob 15.43 je bila policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Prvačina-Dornberk, v kateri se je 29-letni voznik motornega kolesa predvidoma lažje poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni motorist vozil iz smeri naselja Prvačina proti Dornberku in prehiteval 57-letnega voznika avtomobila, državljana Italije. Zaradi pretesnega prehitevanja je z desnim bokom motornega kolesa zadel v levi bočni del avtomobila in padel po vozišču ter se lažje telesno poškodoval. Kasneje so poškodovancu na kraju pomoč nudili reševalci in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg policistov in reševalcev so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci JZGRD GE Nova Gorica. Prometni policisti so 29-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Novi Gorici

V soboto, nekaj minut po 10. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih je 75-letni voznik avtomobila vozil po Vojkovi cesti proti krožnemu križišču za Kromberk. V omenjenem krožnem križišču je zapeljal na notranji pas in na izhodu za Kromberk izsilil prednost drugemu avtomobilu, ki ga je vozila 32-letna voznica. Med vozili je prišlo do trčenja, nihče od udeležencev se ni poškodoval. Policisti so 75-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V vodo in v ograjo

Včeraj, nekaj minut po 13. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči na hitri cesti izven Vipave, v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila znamke porsche, državljan Avstrije, vozil na odseku hitre ceste med Vipavo in Podnanosom in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal v vodo na vozišču, zaradi česar je njegovo vozilo začelo zanašati in je trčil v varovalno ograjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu prometni policisti izrekli globo.

Prehitro je vozil

Včeraj ob 15.27 je bila policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Bovec-Žaga, v kateri je voznik avtomobila zapeljal izven vozišča. Ugotovljeno je bilo, da je 62-letni voznik peljal iz smeri naselja Žaga proti Bovcu in med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven cestišča. V prometni nesreči se voznik ni poškodoval. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Bovec. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj ob 13.47 so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 55-letni voznik avtomobila na Prvomajski ulici zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del drugega osebnega vozila, ki ga je vozil 34-letni voznik, državljan Romunije. Prometni policisti so v nadaljevanju postopka 55-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo.

Zapeljal s ceste

V soboto ob 6.46 je na cesti Šmarje-Grintavec avto zapeljal s ceste. 25-letni voznik, ki mu je alkotest pokazal 0,84 miligrama alkohola na liter izdihanega tzraka, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča. V nesreči se je lažje poškodoval, sledi pa mu obdolžilni predlog.

Vozili brez izpita

V soboto ob 23.09 so policisti v Kopru ustavili 28-letnega voznika avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, v Ankaranu pa so policisti ob 23.25 ustavili voznika avtomobila, ki prav tako nima vozniškega dovoljnja. Vozilo so obema zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 0.20 so imeli policisti v Izoli v postopku voznika kolesa z motorjem, ki nima veljavnega vozniškega dovolejnja, alkotest pa mu je pokazal 0,80 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zasegli so mu moped, podan bo obdolžilni predlog.

Prehitro je vozil

V Bertokih je ob 1.27 voznik avtomobila iz Kopra zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen sam. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,03 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano