• Včeraj ponoči se je na bencinski servis na Ravbarkomandi s 
terencem pripeljal Ljubljančan, a ni prišel po gorivo, temveč 
po denar.
  Včeraj ponoči se je na bencinski servis na Ravbarkomandi s terencem pripeljal Ljubljančan, a ni prišel po gorivo, temveč po denar.
  Foto: Dars
 • Policisti so po ropu na Ravbarkomandi postavili več blokad, 
osumljenega Ljubljančana pa so izsledili na južni ljubljanski 
obvoznici (fotografija je simbolična).
  Policisti so po ropu na Ravbarkomandi postavili več blokad, osumljenega Ljubljančana pa so izsledili na južni ljubljanski obvoznici (fotografija je simbolična).
  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Je na Ravbarkomandi ropal zmeden ali celo neprišteven Ljubljančan?

sreda, 11. januar 2017, 13:32

Čeprav vozi dragega terenca BMW X5, se je 49-letni Ljubljančan včeraj zjutraj na avtocestni bencinski servis namesto z debelo denarnico odpravil kar z nožem. Zagrozil je uslužbenki, ta mu je izročila denar, nato pa je zbežal. Pet ur kasneje so ga aretirali v Ljubljani.

RAVBARKOMANDA > Samo pet ur je trajal beg 49-letnega Ljubljančana, ki je včeraj zjutraj oropal bencinski servis ob avtocesti na Ravbarkomandi. Zgodilo se je ob 3.15, ko je na bencinski servis OMV pripeljal neznani moški, ustavil avto in z nožem v roki odkorakal proti prodajalni. Vstopil je vanjo, pristopil do pulta in presenečeni uslužbenki zagrozil z nožem ter od nje zahteval denar.

Uslužbenka mu je izročila denar, koliko, nismo uspeli izvedeti, nato pa je odkorakal iz prodajalne, se usedel v svoj avto in odpeljal. Uslužbenka je takoj poklicala policiste, jim povedala, kaj se je zgodilo in tudi opisala avto, s katerim se je odpeljal. Po naših informacijah je vozil terenca BMW X5. Ker se je odpeljal proti Ljubljani, so s koprskega operativno komunikacijskega centra to takoj sporočili ljubljanskim kolegom in čakali, da se bo voznik s takim avtom nekje pojavil. V okolici bencinskega servisa in avtoceste so postavili tudi več blokad.

Pet ur po ropu bencinskega servisa je patrulja ljubljanske policije opazila avto na južni ljubljanski obvoznici, ga dohitela in voznika ustavila. Po naših podatkih se voznik ni upiral, ampak je mirno ustavil ter se predal policistom. Ugotovili so, da gre za 49-letnega moškega z Ljubljane. Ljubljanski policisti so na kraju ugotovili, da je vozil pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po postopku na avtocesti so ga pridržali, nato pa poklicali koprske kriminaliste, ki so prihiteli v Ljubljano in ga včeraj dopoldne zasliševali.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za Ljubljančana, ki se je v zadnjih mesecih nekoliko nenavadno vedel in zato tudi izgubil vozniško dovoljenje. Menda naj bi imel tudi psihične težave. S podatki o dogodku so bili na policiji včeraj še zelo skopi, tako da bo šele v prihodnjih dneh znano, kako bodo ukrepali proti Ljubljančanu.

DANIJEL CEK


Povej naprej:

 

Mnenja