Kradli z gradbišča, škode je za 10.000 evrov

Na gradbišču Ravbarkomanda je nekdo ukradel razdiralno rušilno hidravlično kladivo in planirno nagibno žlico za delovni stroj. Podjetje je oškodovano za približno 10.000 evrov.

Kradli so z gradbišča na avtocesti. Foto: Danijel Cek
Kradli so z gradbišča na avtocesti. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Na eni od koprskih fakultet je nekdo vlomil v avtomat z napitki in iz njega pobral denar.

Motorist je padel

Včeraj popoldne je pri Črnem kalu padel 21-letni motorist. 21-letnik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo in pri padcu laže poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

Nima vozniškega dovoljenja

V Sežani so policisti zasegli vozilo 38-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vožniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Napihal je

Včeraj ob 23.30 so policisti na izvozu z avtoceste za cestninsko postajo Razdrto ustavili 45-letnega voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, državljana Hrvaške. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Pridržali so ga, danes bo peljan s sodniku na zaslišanje.

Trčila avto in kolo

Včeraj ob 14.44 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Bukovici, kjer je prišlo do trčenja med voznico avtomobila in kolesarjem. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letni kolesar vozil iz smeri Bilj proti Volčji Dragi, 50-letna voznica avtomobila pa je v tem času peljala iz Volčje Drage v smeri Renč. V Bukovici je 50-letna voznica zavijala levo in pri tem zbila kolesarja, ki se je zaradi padca po vozišču predvidoma laže poškodoval. Kasneje so mu na kraju nudili prvo pomoč reševalci NMP ZD Nov Gorica, ki so po nudeni pomoči poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V zvezi s prometno nesrečo je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so 50-letni voznici izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča pri Colu

Včeraj ob 9.19 so policiste obvestili o prometni nesreči izven Budanj, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 29-letni voznik avtomobila vozil po regionalni cesti Col-Ajdovščina. Izven naselje Col je omenjeni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje zadel v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozila 27-letna voznica. Slednja se je v prometni nesreči predvidoma laže poškodovala, zdravniško pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu Ajdovščina. Prometni policisti so 29-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Robiči

Včeraj ob 10.48 so policiste obvestili o prometni nesreči v Robiču na Kobariškem, kjer sta trčili vozili. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 47-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Kobarida proti državni meji z Italijo. Približno 500 metrov pred državno mejo je voznik pripeljal v desni nepregledni ovinek z neprilagojeno hitrostjo, tako da je njegovo osebno vozilo zaneslo na nasprotno smerno vozišče. Takrat se je v nasprotni smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 26-letni voznik kombija, državljan Francije. Vozili sta čelno trčili, nihče od udeležencev se ni poškodoval. Pomoč na kraju so policistom nudili gasilci PGD Kobarid. Policisti so 47-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Ukradel mu je denarnico

Policisti so bili včeraj s strani oškodovanca obveščeni o tatvini denarnice v večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec oškodovancu prejšnjega dne dopoldne v omenjenem večjem trgovskem centru ukradel denarnico, v kateri je imel oškodovanec poleg denarja in bančne kartice tudi druge osebne dokumente. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z omenjenim primerom podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v avto na parkirišču

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali vlom v parkirani avtomobil na parkirišču pred spominskim parkom na Cerju. Vlom se je zgodil v soboto popoldne, neznanec pa je ukradel dve moški denarnici, v katerih sta oškodovanca imela poleg manjše vsote denarja tudi osebne dokumente. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradel športne čevlje

Včeraj v zgodnjih večernih urah so policiste obvestili o tatvini športnih čevljev v vrednosti 48 evrov iz ene od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je moški s prodajne police vzel par športnih copat, jih skril v vrečko in kasneje trgovino zapustil, ne da bi poravnal račun na blagajni. Policisti bodo 46-letnega moškega, utemeljeno osumljenega storitve omenjenega premoženjskega kaznivega dejanja, kazensko ovadili na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano