Lovca našli mrtvega

Praznični torek sta prijatelja iz okolice Tolmina izkoristila za lov na območju Znojil v Baški grapi. Ker pa se 60-letni lovec iz Podbrda v sredo zjutraj še ni vrnil domov, so sprožili iskalno akcijo in ga v sredo ob 12.30 našli mrtvega. Sledov nasilne smrti na truplu ni bilo.

Fotografija je simbolična. Foto: Colleoni K14
Fotografija je simbolična. Foto: Colleoni K14

ZNOJILE > V sredo dopoldne so svojci pogrešanega 60-letnega lovca iz Podbrda obvestili policiste, da se ni vrnil z lova. Dan poprej naj bi se v večernih urah s prijateljem odpravil na lov v gozdove na območju Znojil v Baški grapi.

Okoli 11. ure je v sredo na območju Znojil več reševalnih skupin pričelo z iskalno akcijo. V njej so poleg policistov sodelovali še gasilci, tolminski gorski reševalci in lovci. Pogrešanega 60-letnika so čez uro in pol našli mrtvega. Truplo je bilo na lažje dostopnem terenu v bližini cestnega odcepa.

Zdravnik iz tolminskega zdravstvenega doma sledov nasilne smrti na truplu ni našel, prav tako ne drugih poškodb, zato je zanj odredil sanitarno obdukcijo. Policisti bodo poročilo o dogodku poslali na novogoriško okrožno tožilstvo.AC


Najbolj brano