Mati osumljena umora triletnega sina Denisa

Včeraj popoldne je istrska policijska uprava potrdila, da sta umora komaj triletnega Denisa, ki so ga v sredo dopoldne mrtvega našli v morju nedaleč od puljskega zaliva Mandrač, osumljeni njegova 32-letna mati Chiara R. in mladoletnica, 29-letni moški pa je osumljen, ker dejanja ni prijavil. Da je Denis umrl nasilne smrti, je bilo jasno takoj.

Trupelce so policisti našli v morju, 
blizu  puljskega zaliva Mandrač. Foto: Hajrudin Merdanović/24.Sata
Trupelce so policisti našli v morju, blizu puljskega zaliva Mandrač. Foto: Hajrudin Merdanović/24.Sata

PULJ > Tragični dogodek, ki močno odmeva tako v Pulju kot širši okolici in v sosednjih državah, je včeraj dobil prvi epilog. 32-letna Chiara R., mati triletnega Denisa, in mladoletnica, ki naj bi pred dnevi pobegnila iz prevzgojnega doma, naj bi se po ugotovitvah policije dogovorili, kako bosta usmrtili otroka. To naj bi storili v torek zvečer v stanovanju, nato pa naj bi ga odnesli v puljski zaliv Mandrač. Da bi otežili preiskavo, naj bi mati nekaj po polnoči na policiji prijavila sinovo izginotje. Kako ravnati, naj bi osumljenkama svetoval 29-letni moški, menda intimni prijatelj mladoletnice, ki je zdaj osumljen prikrivanja dejanja. Vse tri so včeraj popoldne po končani kriminalistični preiskavi odpeljali v pripor.

Trupelce triletnega Denisa so našli v sredo okoli 9. ure in že takoj ugotovili, da je umrl nasilne smrti. Iskali so ga že od polnoči, ko je njegova mati prijavila, da ga pogreša že od 18. ure. Takrat naj bi ga pustila na igrišču in ga nato iz stanovanja opazovala, ko naj bi nenadoma izginil. Do prijave naj bi ga, kot je povedala policistom, iskala sama. Toda zjutraj jih je prav ona pripeljala do trupelca ...

Puljski kriminalisti so kmalu zatem pridržali štiri osumljence, med temi tudi dečkovo mater. Poleg nje so pod drobnogledom preiskovalcev končali še mladoletnica, njen 29-letni prijatelj in njegov znanec. Slednjega naj bi kmalu izpustili, ker naj ne bi bil vpleten v primer.

Chiara R. naj bi se pred nekaj meseci s sinom preselila nazaj v Pulj iz BiH, in sicer v stanovanje pokojnega deda. Dečkov oče naj bi živel v Veliki Kladuši, do nje pa naj bi bil zelo nasilen. Delala ni, znancem pa je govorila, da ji denarno pomagata mati in teta. Obiskovalci parka, v katerega je prihajala s sinom, so povedali, da so jo klicali Lepa Brena. V torek popoldne naj bi jo videli urejeno, v visokih petah in našminkano, kako je hodila sem ter tja, kot da bi nekoga čakala, sina pa ni imela s seboj. Varovala naj bi ga mladoletnica, saj Chiari R. ni bilo kaj dosti mar zanj in ga je pogosto puščala drugim ljudem. Sosedje so povedali, da so k dečkovi materi pogosto prihajali različni moški, dodali pa so še, da se iz njenega stanovanja ne vidi nobenega parka.

V sredo so kriminalisti temeljito preiskali tudi stanovanje Chiare R. in očitno našli dovolj dokazov, ki so njihove sume potrdili. Po poročanju hrvaških medijev naj bi imela Chiara R. še enega otroka, za katerega pa naj bi skrbela babica. SK


Najbolj brano