Motorist in sopotnica obležala hudo poškodovana

Na cesti med Ajdovščino in Colom se je v soboto popoldne zgodila hujša nesreča. 49-letnega motorista so reševalci s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, njegovo 40-letno ženo pa z reševalnim vozilom v šempetrsko bolnišnico. Oba sta utrpela hude poškodbe. Huje se je v soboto v Bertokih poškodovala tudi sopotnica na motorju.

Voznica je v križišču izsilila prednost vozniku terenca. Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Voznica je v križišču izsilila prednost vozniku terenca. Foto: Pgd Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Huda nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik z avtom pripeljal iz Vrhpolja in je zavil proti Colu. Po približno 100 metrih pa je zavil v levo, na kolovozno pot. Pri tem je, kot kaže, spregledal 49-letnega motorista, ki ga je takrat že začel prehitevati. Motorist je trčil v avto, oba z ženo, doma sta z Ajdovskega, sta hudo poškodovana obležala na cesti.

Motorista je ekipa nujne medicinske pomoči s helikopterjem odpeljala na zdravljenje v ljubljanski klinični center, 40-letno sopotnico pa so reševalci prepeljali v šempetrsko bolnišnico. Motorista in njegovo sopotnico so oskrbeli reševalci iz ajdovskega in novogoriškega zdravstvenega doma, posredovali pa so tudi ajdovski poklicni gasilci.

Voznik avta, doma z Vipavskega, se v nesreči ni poškodoval. Po prvih ugotovitvah glede okoliščin nesreče ga bodo policisti ovadili tožilstvu.

Minuli konec tedna se je motoristična nesreča zgodila tudi v Bertokih. Italijanski motorist, s katerim se je na motorju peljala tudi sopotnica, je v krožišču zdrsnil in padel. Sopotnica, prav tako italijanska državljanka, se je pri padcu huje poškodovala, utrpela naj bi zlom gležnja.

V soboto popoldne, okoli 15. ure, je počilo v Podgradu. 30-letna voznica je zavijala proti Ilirski Bistrici in izsilila prednost vozniku, državljanu Švice, ki se je s terencem pripeljal iz smeri Staroda oziroma Račic. V terencu so se laže poškodovali trije sopotniki, otroka in ženska. Reševalci so jih odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so voznici izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

SP


Najbolj brano