Osumljeni dvojnega umora na zaslišanju pri preiskovalni sodnici (video)

Po včerajšnjem večurnem zaslišanju pri policiji, so Marka Abrama, ki je osumljen grozljivega umora na Krasu, danes privedli v Koper na zaslišanje k preiskovalni sodnici.

Po včerajšnjem večurnem zaslišanju pri policiji, so Marka 
Abrama, ki je osumljen grozljivega umora na Krasu,  danes 
privedli v Koper  na zaslišanje  k preiskovalni sodnici. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po včerajšnjem večurnem zaslišanju pri policiji, so Marka Abrama, ki je osumljen grozljivega umora na Krasu, danes privedli v Koper na zaslišanje k preiskovalni sodnici. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Preiskovalna sodnica je po približno eni uri za osumljenega Marka Abrama odredila sodno pridržanje, saj se mora seznaniti s tistim, kar je povedal kriminalistom na zaslišanju. Sodnica naj bi ga zaslišala v četrtek dopoldne.

V kraški vasi Lukovec, blizu Štanjela, se je v ponedeljek zgodila družinska tragedija. Domačin, 35-letni Marko Abram, je umoril svojo nono in brata.

Odvetnik Abrama Gorazd Gabrič je danes pred sodiščem dejal, da so njegova klienta zaslišali danes v okviru 48-urnega pridržanja. “V obširnem zagovoru je pojasnil motiv, priznal tudi storitev dveh kaznivih dejanj umora. Glede samega motiva pa sem prepričan, da se bo morala izreči ustrezna stroka, medicinska stroka, ker je zadeva kar precej kompleksna. Mislim, da bo medicina morala povedati glede samih vzrokov.”

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dean Jurič pa je na današnji tiskovni konferenci dejal: “Kriminalistični tehniki so ugotovili, da je v notranjosti stanovanjske hiše prišlo do dveh umorov, pri čemer je storilec uporabil hladno orožje oziroma orodje ter nasilno vzel življenje 31-letnemu moškemu in 80-letni ženski. Žrtvi je dekapitiral, glavi pa zažgal v peči centralne kurjave.”

Preberite še: Obglavil ju je in glavi zažgal v peči

Najprej naj bi ju umoril, nato pa še obglavil

Spletno uredništvo


Najbolj brano