Po deseti uri ni počilo nič

“V kozmetičnem salonu bo počilo po deseti uri,” naj bi se glasilo anonimno telefonsko sporočilo, ki ga je včeraj nekaj minut po osmi uri sprejela uslužbenka kozmetičnega salona na Tominčevi ulici v Kopru. Policisti so pregledali salon in dobri dve uri varovali ulico, k sreči pa na koncu ni počilo nič.

Policisti so zaprli in dobri dve uri varovali celotno Tominčevo 
ulico. Foto: Danijel Cek
Policisti so zaprli in dobri dve uri varovali celotno Tominčevo ulico. Foto: Danijel Cek

KOPER >Kmalu po osmi uri zjutraj je včeraj zazvonil telefon v kozmetičnem salonu MKS v koprski Tominčevi ulici. Oglasila se je uslužbenka, glas na drugi strani pa naj bi dejal, da bo v salonu po deseti uri počilo. Uslužbenka se je ustrašila in takoj poklicala policiste.

Ti so prišli na kraj in najprej sami pregledali notranjost kozmetičnega salona. Pretaknili so vse kotičke, vendar niso odkrili ničesar sumljivega. Vseeno so s trakovi preprečili prehod skozi ulico z ene in druge strani in čakali.

Kot smo izvedeli, je tovrstno ukrepanje običajno, ko gre za najave bombe, za katere policisti že ob samem začetku domnevajo, da so lažne. Če bi policisti v salonu našli sumljivo torbo, vrečko ali kaj podobnega, bi seveda poklicali na pomoč bombne tehnike, ki bi sumljiv predmet z robotom pregledali ali ga celo razstrelili.

Ker pa v salonu ni bilo nič takega, so le preventivno zavarovali ulico in počakali do ure, ki jo je neznanec napovedal. Ker Tominčeva ulica vodi na Prešernov trg, enega glavnih koprskih trgov, in proti znamenitim koprskim vratom, so morali policisti na eni in drugi strani neštetokrat razlagati, da je ulica zaprta in pešce usmerjati drugam. Kljub policijskemu traku so namreč številni vseeno hoteli v ulico.

Pol ure po deseti sta policista, ki sta že dve uri prej pregledala notranjost salona, to storila še enkrat in čez nekaj minut sporočila, da je vse v redu. Policisti so zvili trakove, se usedli v vozila in odpeljali, v ulici pa je znova zaživel običajen vrvež.

Policijsko delo pa se je takrat šele začelo. Policisti bodo zdaj skušali razkriti, s katerega telefona je neznanec klical in ko bodo to ugotovili, bodo skušali najti sledi, ki bi jih pripeljale do storilca. Če ga bodo odkrili, mu grozi do treh let zaporne kazni. DANIJEL CEK


Najbolj brano