Po ponesrečenca na Tamarju priletel helikopter

Po ponedeljkovi eksploziji na ladji Tamar Splošne plovbe sredi Atlantika je pred slabo uro do ladje prispel helikopter in odpeljal poškodovana pomorščaka na kopno na Azore. Tam ju čaka portugalsko vojaško letalo, da ju odpelje v Lizbono na zdravljenje, je povedal Egon Bandelj, predsednik uprave Splošne plovbe. “Njuno stanje je resno, a stabilno,” je dodal.

Ponesrečenca z ladje Tamar bodo odpeljali na zdravljenje v 
Lizbono.
Ponesrečenca z ladje Tamar bodo odpeljali na zdravljenje v Lizbono. 

PORTOROŽ > Na ladji Tamar je v ponedeljek popoldne prišlo do eksplozije v skladišču za barve, pri čemer sta umrla dva pomorščaka, dva pa sta dobila hude opekline. Zgodilo se je v severnem Atlantiku, predaleč za helikoptersko reševanje. Ameriška obalna straža je zato poslala vojaško letalo z zdravniki, vojaškim reševalcem in inšpektorjem ter potrebno opremo. Ladja ni poškodovana in z reševalno ekipo na krovu pluje proti pristanišču Ponta Delgada na Azorskem otočju.

V eksploziji sta umrla dva filipinska državljana, poškodovana pa sta Filipinec in mlad pomorščak iz Kopra. Po njiju je prispel helikopter, da bo reševanje precej hitrejše, kot če bi čakali, da ladja Tamar doseže Azore, kar bo po napovedih Egona Bandlja šele danes zvečer.

KG


Najbolj brano