Pogrešanega našli mrtvega v reki Tolminki

Regijski center za obveščanje je sinoči policiste obvestil o pogrešani osebi v občini Tolmin. Moškega so na območju planine Polog poleg policistov iskali še reševalci GRS Tolmin in vodniki psov Kinološke zveze Slovenije za Severnoprimorsko. Niso ga našli. Iskali so ga tudi danes. Dopoldne so policisti in reševalci v reki Tolminki našli moško truplo in ugotovili, da gre za pogrešanega 46-letnika. Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in ugotovili, da je šlo za nesrečo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TOLMIN > Včeraj ob 20.13 so iz Regijskega centra za obveščanje policiste obvestili, da svojci na Tolminskem pogrešajo 46–letnega moškega. Takoj po prijavi je stekla iskalna akcija na območju planine Polog in ob reki Tolminki.

Gre za izjemno zahteven teren in na več mestih strm s prepadi, območje je gosto poraslo z drevjem, reka Tolminka pa je zaradi zadnjih padavin zelo porasla in deroča. Pogrešanega moškega do 1. ure niso našli, zato so iskanje prekinili in nadaljevali danes zjutraj.

V današnjo iskalno akcijo so se vključili še gasilci PGD Tolmin in sorodniki pogrešanega pa tudi policijski in vojaški helikopter. Pregledali so levi in desni breg po reki Tolminki navzgor vse do Tolminskih korit ter širše območje v smeri planine Polog.

Ob 9.50 so policisti in reševalci v Tolminki našli moško truplo, za katerega so v identifikacijskem postopku ugotovili, da gre za pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja. O najdbi trupla so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Po zdaj zbranih ugotovitvah na truplu ni bilo znakov nasilja. Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in ugotovili, da je šlo za nesrečo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano