Policisti našli napadalca na žensko in kradljivega upravnika v Izoli

Policisti so ugotovili, da je julija Izolanko na parkirišču napadel 38-letni moški z območja Ljubljane, povratnik po prekrških in kaznivih dejanjih z elementi nasilja. Preiskali so tudi krajo denarja iz rezervnega sklada stanovanjskega bloka v Izoli, za katero je utemeljeno osumljen 70-letni upravnik.

 Foto: STA
Foto: STA

IZOLA > 18. julija je 57-letna Izolanka z osebnim avtomobilom pripeljala na parkirišče, za njo pa se je pripeljal voznik osebnega avtomobila mercedes benz. Stopil je iz avta in ji očital, da je trčila v njegovo vozilo, nakar jo je potegnil iz avta in jo pričel lasati, brcati in pretepati. Nato se je spet sedel za volan in odpeljal. Izolanko so odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti pa so pričeli iskati nasilneža.

Kaznivo dejanje nasilništva so tudi uspešno preiskali. Ugotovili so, da gre za 38-letnega moškega z območja Ljubljane, povratnika po prekrških in kaznivih dejanjih z elementi nasilja. Za storilca zakon predvideva kazen zapora do dveh let.

Prav tako so izolski policisti uspešno zaključili preiskavo kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, katerega je utemeljeno osumljen 70-letni upravnik stanovanjskega bloka v Izoli.

Ta si je v zadnjih osmih letih na škodo skupnosti stanovalcev bloka iz rezervnega sklada protipravno prilastil več kot 9000 evrov gotovine. Zakon predvideva kazen zapora do treh let, pri čemer bo moral storilec protipravno pridobljen denar vrniti, če bo na sodišču spoznan za krivega.

Spletno uredništvo


Najbolj brano