Pred sodnico stopilo prvih šest obtoženih

Skoraj devet mesecev po lanski največji policijski akciji pri nas, v kateri so do zob oboroženi specialci in kriminalisti prijeli številne osumljence v Piranu, Izoli in Kopru, je prvih šest obtoženih danes stopilo pred sodnico.

KOPER > Niti eden od šestih obtoženih ni priznal krivde, čeprav je 29-letni Koprčan Marko Cecelja priznal, da je hranil pol kile heroina in 26 gramov kokaina, vendar je zatrdil, da ne za soobtožene, kot mu očita tožilstvo. “Ne morem povedati, za koga sem drogo hranil,” je dejal. Prevažanje ilegalcev čez mejo bi skoraj priznal tudi 23-letni Urim Rexhaj iz Kopra, ker pa je v isti sapi dejanje priznal in ga zanikal, sodnica njegove izjave ni štela kot priznanje.

Odvetniki, ki branijo šesterico, danes niso predlagali veliko izločitev dokazov ali sodnice, razen odvetnika Viktorja Juhanta, ki brani 33-letnega Dibrana Hoxhaja. Tega so namreč v začetku lanskega oktobra aretirali na letališču Brnik, dan potem, ko so izvedli druge aretacije, Hoxhaj pa trdi, da s celotno zadevo nima popolnoma ničesar skupnega. Odvetnik Juhant je sodnici predlagal, naj iz spisa izloči izpise iz njegovega telefona, ker naj bi kriminalisti njegovo izjavo, da se s tem strinja, pridobili z zvijačo. “Podpisal sem, ker so mi rekli, da mi bodo pregledali telefon tudi če ne podpišem,” je dejal najstarejši od bratov Hoxhaj.

Tri leta mlajši brat Valon Hoxhaj naj bi se o krivdi izrekel v ponedeljek, najmlajši, 28-letni Shqipron Hoxhaj pa se je v začetku lanskega oktobra edini izmuznil policistom in je od takrat na begu. 16 obtoženim, med katerimi je tudi znani koprski nogometaš Ivica Guberac, tožilstvo očita, da so preprodajali drogo, izsiljevali in prevažali prebežnike čez državno mejo. V sklepni akciji so v začetku lanskega oktobra kriminalisti zasegli tri kilograme kokaina, 2,3 kilograme heroina, več snovi za povečevanje volumna drog in še nekaj prepovedanih snovi v športu.

Več v jutrišnji tiskani izdaji PN.

DC


Najbolj brano