Pri sebi je imel drogo

Ilirskobistiški policisti so v soboto ob 18.15 pri opravljanju rednega dela opazili 43-letnega domačina, ki je policistom poznan kot uživalec in preprodajalec prepovedanih drog. Odšel je za bencinski servis, policisti so odšli za njim in ga tam opazili z drugim uživalcem prepovedanih drog. 43-letnik je, takoj ko je zagledal policiste, iz žepa v travo čez zid odvrgel več manjših PVC zavitkov, zatem pa je z rokava jakne vzel še PVC zavitek, ki si ga je zatlačil v žep.

 Foto: STA
Foto: STA

ILIRSKA BISTRICA > Zaradi velike verjetnosti, da je v žep skril prepovedano drogo, ki bi jo bilo potrebno zaseči, so ga policisti pozvali, da to izroči, kar je tudi storil.

Izročil je PVC vrečko, v kateri je bila grudasta snov rjave barve, za katero obstaja sum, da je prepovedana droga heroin. V nadaljevanju so policisti na kraju našli tudi odvržene PVC zavitke, in sicer osem PVC zavitkov, v kateri je bila rjava prašnata snov in PVC zavitek z belo prašnato snovjo. Vse so zasegli. Istega dne je bil opravljen preliminarni test zaseženih predmetov, ki je pokazal, da je imel Ilirskobistričan pri sebi skupaj 13,5 gramov heroina in 1,3 grama kokaina.

Pri njemu so opravili tudi hišno preiskavo, na kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje in heroina.

Iz vseh ugotovitev obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je 43-letnik storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, saj je imel pri sebi prepovedano drogo za nadaljnjo prodajo. Sledi mu kazenska ovadba.

Spletno uredništvo


Najbolj brano