S kombijem zleteli v vrtačo

Voznika, ki sta v petek in soboto povzročila prometni nesreči na Goriškem in v Istri, sta si prislužila kazensko ovadbo in plačilni nalog. Po nesreči na Goriškem so reševalci v bolnišnico odpeljali tri srbske državljane, po tisti na Šmarski cesti v Kopru pa italijanskega motorista.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER, TRNOVO > V soboto popoldne so policisti, reševalci in gasilci hiteli na Šmarsko cesto v Kopru. V bližini Dinosa sta okoli 16. ure trčila voznik avtomobila in motorist. 29-letni domačin je na ravnem delu ceste z avtom začel prehitevati vozilo pred njim, ko ga je že prehiteval 42-letni motorist, ki je tako trčil v domačinov avto. Motorist se je v nesreči laže poškodoval, reševalci ekipe nujne medicinske pomoči so ga oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti bodo domačinu izdali plačilni nalog.

V petek popoldne pa so reševalci v šempetrsko bolnišnico odpeljali trojico srbskih državljanov, ki je bila udeležena v prometni nesreči med Trnovim in Lokvami na Goriškem. 25-letnega voznika kombija nizozemske registracije je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo pod cesto, kjer je trčil v manjše drevo. Kombi se je nato prevračal do dna vrtače. V nesreči so se voznik in njegova sopotnika poškodovali. Novogoriški poklicni gasilci so jih prenesli iz vrtače do ceste, kjer so jih prevzeli reševalci. Gasilci pa so nato poskrbeli še za kombi. Policisti bodo proti 25-letnemu vozniku spisali kazensko ovadbo. SP


Najbolj brano