S tovornjaka padla soda, prvi voznik ustavil, drugi ne

Danes okoli 8. ure sta na glavni cesti Solkan-Tolmin v kraju Dolga njiva 39-letnemu vozniku tovornega avtomobila s priklopnikom na vozišče padla soda s tekočino za zaščito lesa. Zaradi sodov na vozišču je 32–letni voznik manjšega tovornega vozila pravočasno ustavil, v zadnji del njegovega vozila pa se je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtom zaletel 29–letni voznik. Nihče od udeležencev se v prometni nesreči ni poškodoval.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Na kraju so poleg policistov posredovali tudi novogoriški gasilci. Prometni policisti so 29-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali 39-letnemu vozniku tovornjaka s priklopnikom zaradi nepravilno pritrjenega tovora.

Mladoletniku zasegli konopljo

Včeraj pozno popoldne so policisti v naselju Orehovlje starejšemu mladoletniku zasegli delce posušene zelene rastline, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo konopljo. Če bo analiza to potrdila, bodo policisti zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Vrtojbi odkrili v tujini ukradeni audi

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v soboto na območju Vrtojbe ustavili 38–letnega Ukrajinca, ki je vozil audi A6. Ugotovili so, da so bile na avtu nameščene nemške registrske tablice ukradene in da je bil avtomobil prejšnji teden ukraden v Italiji. Policisti so vozilo zasegli, Ukrajincu pa odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih. Naslednjega dne so ga izročili pravosodnim organom v Novi Gorici, kjer so po zaslišanju zanj odredili pripor.

Sin se je neprimerno obnašal do matere

Policisti so včeraj popoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih v enem od naselij v širši okolici Nove Gorice, kjer se je sin neprimerno obnašal do svoje matere. Zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Iz bloka ukradli kolo

Neznani storilec je danes ponoči v enem od stanovanjskih blokov v Šempetru pri Gorici ukradel gorsko kolo znamke scott, vredno približno 400 evrov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Zaradi prehitre vožnje zadela ob betonski zid

Včeraj popoldne je 51–letna voznica vozila iz smeri Podsabotina proti Solkanu (na Sabotinski cesti - koridor preko italijanskega ozemlja). V blagem desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zadela ob betonski zid. Po nesreči je tožila zaradi bolečin v vratu. Policistom so na kraju pomagali novogoriški gasilci . Prometni policisti so primer odstopili v reševanje italijanskim varnostnim organom.

Spletno uredništvo


Najbolj brano