Soda padla na cesto

Na posoški cesti sta včeraj kakšno uro ovirala promet soda, ki sta padla s tovornjaka, zaradi sodov pa je še voznik z avtom trčil v kombi. V sredo je pri Kopru motorist trčil v avto, pri Solkanu pa voznica v zid.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Nenavadna nesreča se je včeraj zjutraj zgodila na glavni cesti od Solkana do Tolmina. Pri kraju imenovanem Dolga njiva sta okoli 8. ure s prikolice tovornjaka, ki ga je vozil 39-letnik, padla dva 50-litrska soda s tekočino za zaščito lesa. Soda sta padla na cesto, po kateri je v tistem trenutku pripeljal 32-letni voznik tovornega kombija znamke peugeot partner. Voznik je bil toliko previden, da je pravočasno ustavil pred sodi, za njim pa je z osebnim avtom vozil 29-letni voznik, ki je bil manj previden ali pa imel slabše reflekse. Zato je trčil v zadnji del kombija.

Ob trku se k sreči ni nihče poškodoval, na kraj pa so poleg policistov prihiteli tudi novogoriški poklicni gasilci, ki so soda umaknili s ceste. Soda sta “zdržala” padec, tako da se impregnacija za les ni razlila po okolici. Novogoriški prometni policisti so 29-letnega voznika kaznovali, ker je trčil v kombi, voznika tovornjaka pa zato, ker ni dovolj dobro pritrdil sodov.

V sredo nekaj minut pred četrto uro popoldan je počilo v križišču za Bošamarin na Šmarski cesti v Kopru. Policisti so ugotovili, da je 53-letni domačin z motornim kolesom prehiteval osebni avto, s katerim pa je 37-letna voznica iz Izlak zavijala v levo. Presekala mu je pot, tako da je motorist trčil v njen avto in padel. K sreči se je le laže poškodoval, je pa od policistov dobil položnico za plačilo kazni.

Slabe pol ure pred nesrečo v Kopru je počilo tudi med Podsabotinom in Solkanom, na odseku ceste, ki poteka po italijanski strani. Policisti so ugotovili, da je 51-letna voznica v blagem desnem ovinku zaradi prehitre vožnje izgubila nadzor nad avtom in z njim trčila ob betonski zid. Po trku je tožila o bolečinah v vratu. Na kraj so prihiteli novogoriški gasilci in prometni policisti, ki pa so odstopili delo italijanskim kolegom.

DC


Najbolj brano