Sumljiva smrt kapitana Splošne plovbe na Šrilanki

58-letni kapitan čezoceanke Maribor portoroškega ladjarja Splošna plovba je 23. marca umrl v sumljivih okoliščinah na krovu ladje med plovbo iz pristanišča v Singapurju v Colombo.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ, SINGAPUR > Njegovo truplo so našli pod reševalnim čolnom, tik opreden se je ladja privezala v Colombu, poroča spletni portal MMC. Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi notranjih poškodb. Zaradi sumljivih okoliščin smrti pa so tamkajšnje oblasti ladjo in posadko zadržale. Splošna plovba je na ladjo poslala novo posadko, ladja je nato lahko izplula, dodaja MMC.

"Tragedijo obžalujemo, kapitan se je komaj vkrcal, na ladji je bil vsega pet dni. Dvomimo, da je umrl nasilne smrti. Verjetno je nesrečno padel, dokler pa preiskava ne bo zaključena, lahko samo ugibamo," je za MMC povedal predsednik uprave Splošne plovbe Egon Bandelj.

Devetnajst pomorščakov, med njimi dva Slovenca, je še vedno v Colombu. V vlogi prič morajo ostali do konca preiskave, odvzeli so jim tudi osebne dokumente. Sodišče naj bi ugotovitve o okoliščinah smrti kapitana sporočile danes, vendar je sodišče zaradi odsotnosti sodnice narok premaknilo na 28. april, še dodajajo na spletnem portalu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano