Surovo pretepli in oropali ženski

V sredo zvečer so trije roparji vdrli v hišo na Barižonih nad Ankaranom, surovo pretepli starejšo lastnico in njeno pastorko ter ju oropali. Očitno je še med ropom nekdo uspel poklicati na pomoč policijo, tako da so policisti dva roparja ujeli v sami hiši, eden pa jim je ušel. Prijeli so ga včeraj zvečer. Ženski so tako pretepli, da sta končali v bolnišnici.

Mlajšo stanovalko naj bi roparji tako pretepli, da so ji zlomili 
celo lične kosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mlajšo stanovalko naj bi roparji tako pretepli, da so ji zlomili celo lične kosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

BARIŽONI > Drzen rop se je zgodil na praznično sredo okoli desetih zvečer. Po naših informacijah naj bi trije roparji načrtovali napad na točno določeno hišo, v kateri živita 88-letna gospa in njena 49-letna pastorka. Roparji naj bi vdrli v hišo, obe surovo pretepli in od njiju zahtevali denar. Ali sta jim ženski izročili kaj denarja in kaj vse so vzeli iz hiše, še nismo uspeli izvedeti.

Tako bliskovito, kot se je rop začel, se je tudi končal. Očitno je nekdo kmalu po začetku ropa poklical na pomoč policijo, tako da so policisti prihiteli na Barižone, ko so bili roparji še v hiši. Dva so ujeli takoj na kraju, eden se jim je uspel izmuzniti in zbežati. Vendar pa so ga policisti včeraj ves dan intenzivno iskali in ga zvečer na Kočevskem tudi ujeli. Danes naj bi preiskovali tudi njihove domove. Po neuradnih informacijah gre za slovenske državljane, vendar ne s Primorske, ampak iz drugega dela države.

Pretepeni stanovalki hiše so medtem že v sredo okrog polnoči reševalci prepeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ju zadržali na zdravljenju. Mlajšo naj bi roparji tako pretepli, da so ji zlomili celo lične kosti.

“Zoper vse tri osumljene je odrejeno policijsko pridržanje, v roku 48 ur pa bodo privedeni s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa in povzročitve hudih telesnih poškodb k pristojnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča iz Kopra,” je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper, Anita Leskovec..

Kriminalistične aktivnosti še potekajo, zato bodo več o dogajanju pojasnili po zaključku postopkov. “V tem trenutku lahko povemo, da sta bili tako hitra prijava dogodka kot tudi izjemna odzivnost policistov ključna za takšen razplet dogajanja, v katerem bi lahko bile posledice še veliko hujše. Poleg tega je to pripeljalo do takorekoč takojšnjega prijetja storilcev nasilnega kaznivega dejanja,” je še dodala.

DANIJEL CEK


Najbolj brano