Tatovi ljubijo avte

Minuli konec tedna so bili očitno na delu vlomilci v avtomobile in tatovi avtomobilskih delov. Vlomili so v tri avte, ukradli dva motorja ter izmaknili celo avtomobilsko kolo in rezervno kolo tovornjaka.

Fotografija je simbolična. Foto: Gpu
Fotografija je simbolična. Foto: Gpu

PRIMORSKA > V nedeljo zgodaj popoldne je neznanec na makadamskem parkirišču na Goriški cesti v Ajdovščini z neznanim predmetom razbil steklo na levih zadnjih vratih osebnega avtomobila znamke citroen in iz avta ukradel črno torbico 52-letne Ljubljančanke z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in telefonom. Podobno se je zgodilo tudi nekaj ur kasneje v Vrtojbi, kjer je nepridiprav vlomil v parkiran avto znamke nissan in iz prtljažnika odnesel žensko torbico, v kateri je imela lastnica nekaj denarja, telefon samsung in osebne dokumente.

V nedeljo sta se dve tatvini zgodili tudi v Istri. V Bertokih je nekdo vlomil v parkiran osebni avto, od koder je odnesel žensko torbico z bančnimi karticami, telefonom, ključi in 50 evri. V Izoli pa je tat izpred stanovanjske hiše ukradel temno moder moped ZIP z registrsko tablico KP JV-66. Pod sedežem je imel lastnik prometno dovoljenje, homologacijo in ostale dokumente, krmilo pa je bilo zaklenjeno. Lastnik ima 700 evrov škode.

V soboto zjutraj je lastnik opazil, da mu je neznani tat iz kleti stanovanjske hiše v Novi Gorici ukradel neregistrirano, dvanajst let staro oranžno motorno kolo KTM 525 EXC in ga oškodoval za približno 3000 evrov. Med minulim vikendom je neznani tat s parkiranega avta znamke citroen v Ajdovščini odvil prednje desno kolo in ga ukradel ter lastniku povzročil za približno 50 evrov škode. Desetkrat večjo škodo pa je slovaškemu prevozniškemu podjetju povzročil tat, ki je v noči na nedeljo na avtocestnem počivališču Mlake pri Vipavi s tovornjaka ukradel popolnoma novo rezervno kolo.

V soboto zgodaj popoldne je neznani voznik črnega avta znamke BMW X5 pripeljal na bencinski servis v Vrtojbi, iz avta je izstopil sopotnik in v rezervoar natočil za 79 evrov dizelskega goriva ter se nato mirno usedel v vozilo, voznik pa je odpeljal proti Italiji. V soboto popoldne so prodajalci iz trgovskega centra v Novi Gorici poklicali policiste in jim povedali, da jim je nekdo iz trgovine izmaknil vrtalni stroj. Policisti so 46-letnega osumljenca, ki so ga v prodajalni očitno videli in ga opisali, kmalu prijeli v Rejčevi ulici in pri njem našli 74 evrov vreden akumulatorski vrtalni stroj. DC


Najbolj brano