V Luciji ukradla BMW, vreden 100.000 evrov

V koprskem priporu je od ponedeljka 37-letnik iz Ljubljane, ki je v noči na nedeljo s pajdašem v Luciji ukradel več kot 100.000 evrov vrednega BMW-jevega lepotca 740. Policisti so po obvestilu o tatvini avto opazili na avtocesti pri Razdrtem, a ga niso mogli ustaviti, saj je voznik pohodil stopalko za plin. V Ljubljani, kjer so mu policisti znova začeli slediti, ga je v ovinku zaneslo s ceste. S sopotnikom sta zbežala, policisti so enega kmalu prijeli, drugega pa še iščejo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LUCIJA, LJUBLJANA > Tatova sta v noči na nedeljo naprej prišla do odklenjenega stanovanja v enem od lucijskih blokov, tam vzela ključe avta znamke BMW in nato odpeljala avto, ki je bil parkiran pred blokom. S črnim BMW-jem 740 xdrive, vrednim več kot 100.000 evrov, sta se odpeljala proti Ljubljani.

Koprski operativno komunikacijski center je obvestilo o tatvini dragega avtomobila dobil ob 2.50 in to takoj sporočil vsem patruljam na območju koprske uprave. Črnega BMW-ja je najprej opazila patrulja na avtocesti pri Razdrtem, a vozila niso mogli dohiteti in ustaviti, saj je voznik proti Ljubljani vozil s preveliko hitrostjo. Avto so nato opazili na območju ljubljanske policijske uprave, voznik je po ljubljanski severni obvoznici zapeljal na izvoz proti Celovški cesti, nazadnje pa v ostrem desnem ovinku na Litostrojski cesti izgubil nadzor nad vozilom, trčil v robnik in z avtom zapeljal na zelenico, kjer je obstal.

Policisti, ki so sledili črnemu avtomobilu, so opazili, da sta iz BMW-ja zbežala dva storilca. Organizirali so iskalno akcijo in enega od njiju kmalu prijeli. Izkazalo se je, da gre za 37-letnega Ljubljančana, ki so ga možje postave že večkrat obravnavali zaradi takšnih kaznivih dejanj. Nataknili so mu lisice in ga odpeljali na policijsko postajo.

Pri njem so opravili tudi hišno preiskavo, v ponedeljek pa so ga s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Državna tožilka je zaradi ponovitvene nevarnosti zanj predlagala pripor, s čimer se je strinjal tudi preiskovalni sodnik. Policisti še vedno zbirajo obvestila o njegovem pajdašu, prav tako še preverjajo okoliščine tatvine avtomobila.

Kot smo izvedeli, so avto ukradli 51-letnemu domačinu. Policisti ob tem, da sta storilca ključe avtomobila našla v odklenjenem stanovanju, opozarjajo, da je zaklepanje vrat stanovanj, hiš, drugih objektov, pa tudi vozil, prvi v vrsti samozaščitnih ukrepov, s katerim lahko poskrbimo za varnost svojega premoženja.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano