V Umagu kazensko ovadili slovenskega državljana zaradi poškodbe rojaka

Hrvaška policija 26-letnega slovenskega državljana sumi, da je v nedeljo nepazljivo prižgal motor plovila, ki je potem s propelerjem huje poškodoval 28-letnega slovenskega državljana, ki je bil v morju. Moškega sumijo tudi, da je v soboto priplul do hrvaškega turističnega naselja, ne da bi opravil mejni pregled.

26-letnik pred prižigom motorja ni preveril, ali so v plovilo 
vstopili vsi potniki.  Foto: Tanja Radkovič
26-letnik pred prižigom motorja ni preveril, ali so v plovilo vstopili vsi potniki.  Foto: Tanja Radkovič

UMAG > Umaška policija je danes sporočila, da 26-letnik v nedeljo nekaj po 16. uri približno tri navtične milje stran od Umaga pred prižigom motorja ni preveril, ali so v plovilo, s katerim je upravljal, vstopili vsi potniki. Propeler je zajel noge 28-letnika, za katerega so v bolnišnici v Izoli ugotovili, da je huje poškodovan, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre na svoji spletni strani.

Med preiskavo so tudi ugotovili, da je 26-letnik kot upravitelj plovila priplul v hrvaške teritorialne vode in se zasidral na območju turističnega naselja, ne da bi nameraval opraviti mejni pregled.

Zaradi prekrška iz zakona o schengenski meji so slovenskega državljana ovadili pri sodniku za prekrške. Zaradi suma, da je ogrožal življenje in premoženje, ko je v morju poškodoval rojaka, pa so proti njemu vložili kazensko ovadbo.

STA


Najbolj brano