V fiatu 500 L se jih je peljalo enajst

Trije Beograjčani so konec tedna končali v reškem priporu. Utemeljeno jih sumijo tihotapljenja prebežnikov. Eden od Beograjčanov je v fiatu 500 L prevažal deset Sircev, njihova pot pa se je končala pred Starodom.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

REKA, STAROD > Hrvaški mejni policisti, ki so v bližini Staroda prestregli avto s prebežniki, skoraj niso mogli verjeti svojim očem. Iz fiata 500 L, dolgega dobre štiri metre in širokega 178 centimetrov, je zlezlo deset prebežnikov, sirskih državljanov, starih od 18 do 32 let. Za volanom je sedel 40-letni Beograjčan. Da je bila mera polna, so imeli prebežniki s seboj tudi nahrbtnike in potovalke. Za njimi je bilo približno 490 kilometrov poti.

Med dosedanjo preiskavo so ugotovili, da je za zdaj še neznanec iz Srbije navezal stik s 44-letnim Beograjčanom Srđanom D., da bi prepeljal prebežnike čez hrvaško ozemlje do meje s Slovenijo oziroma v bližino Staroda. Beograjčan je nato poklical 26-letnega Dragomira G. in 40-letnega Nebojšo M. ter jima za prevoz ponudil plačilo po tisoč evrov vsakemu.

Dragomir G. je tako v začetku prejšnjega tedna v Beogradu najel avto fiat 500 L, Nebojša M. pa je prebežnike v četrtek proti večeru v bližini mejnega prehoda Batina naložil v avto. Cilj je bil Starod oziroma bližina tega mejnega prehoda. Medtem ko je Nebojša M. vozil prebežnike, sta se Dragomir G. in Srđan D. vozila pred njim v fiatu doblo ter preverjala, ali je pot “čista”.

Po telefonu sta dajala navodila vozniku fiata 500 ter ga usmerjala, a v noči na petek se je pot končala v bližini meje s Slovenijo. Vse tri Beograjčane so pridržali in jih nato predali pravosodnim organom. Preiskovalna sodnica reškega sodišča je zoper vse tri odredila pripor zaradi begosumnosti. Če vplačajo vsak po 50.000 kun varščine (približno 7000 evrov), pa se bodo lahko zagovarjali tudi s prostosti.

SK


Najbolj brano