Včeraj trezni, v nedeljo pijani

Dve včerajšnji nesreči sta povzročila trezna voznika, nesreči v nedeljo in soboto pa pijana. Policisti so s primorskih cest minuli vikend spravili še enega pijanega voznika in dva, ki sta vozila brez dovoljenj.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PRIMORSKA > Včeraj dopoldne je počilo v Portorožu, kjer sta se nekoliko pretesno srečala 24-letni voznik avta s Celjskega in 57-letni nemški voznik z avtobusom. Ta je s 46 potniki v avtobusu vozil od Kaštela proti gostilni Pri Tomiju in v enem od ostrih ovinkov avtobus skoraj ustavil, da bi ga laže izpeljal.

Po ovinkih navzdol se je takrat proti Portorožu spuščal Celjan in vozil tako hitro, da ni mogel varno izpeljati ovinka, ampak je v njem z avtom oplazil bok avtobusa. Po bližnjem srečanju z avtobusom ga je odbilo še v desno, kjer je trčil v drevo. V avtobusu ni bil nihče poškodovan, voznik avta pa naj bi jo odnesel z lažjimi poškodbami.

Trezen je bil tudi 33-letni voznik kombija iz Tomaja, ki se je včeraj prevrnil na glavni cesti od Ilirske Bistrice proti Jelšanam. Pri Dolenjah je v levem nepreglednem ovinku zaradi prehitre vožnje izgubil nadzor nad kombijem, zapeljal levo prek nasprotnega voznega pasu in končal v obcestnem jarku, kjer se je prevrnil na bok. V nesreči se ni poškodoval.

Bolj “omamljeni” pa so bili vozniki, ki so povzročili prometne nesreče v nedeljo. Ob pol dveh zjutraj je v krožišču ob koncu koprske Ankaranske ceste, tik pred nadvozom proti Ankaranu, trčil Koprčan in obstal v krožišču. Policisti, ki so prihiteli na kraj v nekaj minutah, so ga preizkusili z alkotestom. Naprava je pokazala, da ima Koprčan v organizmu kar 1,03 miligrama alkohola (2,14 promila). Vzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali vožnjo in zoper njega spisali obdolžilni predlog.

Uro pred podvigom Koprčana so policisti v Izoli vzeli pod drobnogled voznika mopeda, ki ni imel veljavnega dovoljenja, obenem pa je kazal očitne znake opitosti. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,80 miligrama alkohola (1,66 promila). Čaka ga obdolžilni predlog, ostal pa je tudi brez mopeda.

V soboto je v roke policistom padel še en pijani voznik. Malo pred sedmo uro zjutraj je 25-letni voznik na cesti od Šmarij proti Grintavcu z avtom zapeljal s ceste, napihal je 0,84 miligrama alkohola (1,75 promila). V nesreči se je laže poškodoval, a ga bodo verjetno bolj bolele posledice njegove pijane vožnje. V soboto ob enajstih zvečer pa so policisti v Kopru in Ankaranu ustavili voznika, ki sta vozila brez vozniškega dovoljenja. DC


Najbolj brano