Več motoristov nesrečno padlo, voznik po trku napihal skoraj 2,5 promila

Na severnoprimorskih cestah se je minuli konec tedna zgodilo več nesreč, v katerih so se poškodovali motoristi, na srečo so se njihovi padci končali brez hujših posledic. Srečo je imel tudi bolgarski voznik, ki je včeraj zgodaj zjutraj prevozil otok krožišča v Ajdovščini in nazadnje trčil v drog javne razsvetljave na drugi strani krožišča.

Na severnem Primorskem je imelo konec tedna smolo več 
tujih motoristov.  Foto: Pgd Bovec
Na severnem Primorskem je imelo konec tedna smolo več tujih motoristov.  Foto: Pgd Bovec

SEVERNA PRIMORSKA > Včeraj zjutraj, malo pred šesto uro, je močno počilo v krožišču v Ajdovščini. 21-letni voznik, državljan Bolgarije, je po Tovarniški cesti pripeljal do krožišča, prevozil cestni otok in nazadnje trčil v steber javne razsvetljave. V nesreči se je laže poškodoval, reševalci ajdovske ekipe nujne medicinske pomoči so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Reševalcem so pomagali tudi ajdovski poklicni gasilci, ki so pogasili tlečo elektro napeljavo in vozilo odstranili s ceste.

V soboto okoli 6.30 se je v Strmcu na Bovškem laže poškodoval 30-letni avstrijski motorist. V skupini motoristov se je peljal med Strmcem in Predelom, med menjavo prestav pa mu je v Strmcu zablokiralo zadnje kolo, tako da je padel in si poškodoval ramo. Posredovali so bovški prostovoljni gasilci in reševalci iz Tolmina, ki so voznika na Predelu predali avstrijskim kolegom.

V soboto popoldne se je motoristična nesreča zgodila tudi na Rodnah v Tolminu. 39-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil nadzor nad skuterjem in z njim zdrsnil na desni bok. V nesreči se je predvidoma laže poškodoval.

V petek, malo po 17. uri, se je v Bovcu poškodoval nemški motorist. S kolegi se je peljal od Bovca proti Kobaridu in blizu Bovca zapeljal preblizu desnega roba, zapeljal je na pesek in padel. Tožil je zaradi bolečin v ključnici. Poškodovanega motorista so reševalci iz Tolmina odpeljali do Predela in ga predali avstrijskim kolegom.

Tudi nesreča med Kamnim in Idrskim, ki se je zgodila v petek, malo pred 22. uro, se je končala brez hujših posledic. Zgodila se je v bližini gostilne pod Skalco, ko je 48-letni voznik peljal proti Kamnemu, v levem nepreglednem ovinku pa je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v levi bočni del avtomobila, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljal 55-letni voznik. Ta se je v nesreči laže poškodoval, oskrbeli so ga tolminski reševalci.

Policisti so povzročitelja nesreče preizkusili z alkotestom, napihal je 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,46 promila). Čaka ga ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. SP


Najbolj brano