Voznik ni priznal očitkov

Po hudi prometni nesreči, ki se je na hitri cesti pri izvozu za Vipavo zgodila 1. aprila in v kateri sta ugasnili življenji 67-letnega voznika ter njegovega komaj štiriletnega vnuka, je včeraj pred sodnika novogoriškega okrožnega sodišča stopil Fikret B., voznik tovornjaka, ki mu tožilstvo očita povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Krivde ni priznal.

Prvega aprila sta v prometni nesreči na hitri cesti pri izvozu 
za Vipavo življenje izgubila dedek in vnuk. Foto: Pu Nova Gorica
Prvega aprila sta v prometni nesreči na hitri cesti pri izvozu za Vipavo življenje izgubila dedek in vnuk. Foto: Pu Nova Gorica

NOVA GORICA > Na hitri cesti pri izvozu za Vipavo se je 1. aprila zgodila huda nesreča. V razbitinah avta, ki je trčil v odbojno ograjo, je na kraju umrl 67-letni voznik iz Dobravelj, uro kasneje pa je v bolnišnici boj za življenje izgubil še njegov štiriletni vnuk.

Novogoriško tožilstvo je zaradi povzročitve smrtne nesreče iz malomarnosti obtožnico spisalo proti 57-letnemu Fikretu B., vozniku manjšega tovornjaka Cestnega podjetja Gorica, ki naj bi po ugotovitvah policistov pred trkom prehiteval avtomobil, ki ga je vozil 67-letnik.

Obtoženi na včerajšnjem preobravnavnem naroku krivde ni priznal. “Nisem kriv tega, kar se mi očita,” je na kratko dejal sodniku Igorju Majniku.

Njegov zagovornik Bruno Krivec je sodišču nato predlagal, naj na glavni obravnavi med drugim zasliši ženo pokojnega voznika in jo povpraša o njegovem zdravstvenem stanju.

Odvetnik je povedal, da naj bi bil voznik slep na levo oko, zato je moral med vožnjo v soncu nositi posebna antirefleksna očala. Poleg tega je predlagal, naj sodišče pridobi zdravstveno dokumentacijo oftalmologa ter izvedensko mnenje o psihofizičnih sposobnostih pokojnega voznika, ki bi prikazale, kako je voznikovo stanje oči vplivalo na percepcijo zaznavanja predmetov in dogajanja na cesti pri vožnji s hitrostjo 114 kilometrov na uro v razmerah tistega dne.

Tožilka Darja Špacapan predlogom ni nasprotovala, a je dejala, da na kazensko odgovornost obtoženca ne bodo vplivali. Glavna obravnava se bo začela konec novembra.

AC


Najbolj brano