Vozniki so jo odnesli z lažjimi poškodbami

Novogoriški policisti poizvedujejo za neznanim voznikom belega terenca, ki je v nedeljo popoldne na prehodu za pešce trčil v moškega, nato pa odpeljal. Pešec se je laže poškodoval. Reševalci so v ponedeljek oskrbeli še kolesarja in voznico, ki sta se laže poškodovala v nesrečah pri Budanjah in v Bukovici.

Voznik je v bližini nekdanjega mejnega prehoda Robič z 
avtom čelno trčil v kombi francoske registracije.  Foto: Pgd Kobarid
Voznik je v bližini nekdanjega mejnega prehoda Robič z avtom čelno trčil v kombi francoske registracije.  Foto: Pgd Kobarid

PRIMORSKA > Policiste so v nedeljo zvečer obvestili o nesreči, ki se je že popoldne zgodila na prehodu za pešce v Erjavčevi ulici v Novi Gorici, voznik pa je po njej odpeljal. Okoli 17.30 je 30-letni državljan Srbije v križišču Cankarjeve in Erjavčeve ulice hodil po prehodu za pešce, ko je vanj trčil neznani voznik z belim terenskim vozilom neznane znamke neznane registrske številke.

Voznik avta je po nesreči za nekaj trenutkov ustavil, nato pa odpeljal neznano kam. Pešec se je v nesreči predvidoma laže poškodoval, dobil je udarec v levi bok in je zaradi bolečin poklical na pomoč reševalce. Po oskrbi so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Da bi razjasnili okoliščine nesreče, novogoriški policisti pozivajo neznanega voznika in morebitne oškodovance, da jim pomagajo s koristnimi informaciji. Pokličejo lahko na številki 113 ali 080/12-00. Lahko pa se oglasijo tudi na novogoriški policijski postaji ali pokličejo na njihovo telefonsko številko 05/303-44-00.

V ponedeljek popoldne je 38-letni kolesar vozil od Bilj proti Volčji Dragi, v Bukovici, v križišču za Renče, pa je vanj trčila 50-letna voznica, ki je pripeljala iz nasprotne smeri in je zavijala levo. Kolesar je padel in se laže poškodoval. Prvo pomoč so mu na kraju nesreče nudili reševalci nujne medicinske pomoči iz novogoriškega zdravstvenega doma in ga nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so voznico kaznovali zaradi izsiljevanja prednosti.

Izven naselja Budanje pa se je v ponedeljek dopoldne laže poškodovala 27-letna voznica. 29-letni voznik se je z avtom peljal po regionalni cesti med Colom in Ajdovščino, ko je zaradi prekrate varnostne razdalje zadel v zadnji del avta, s katerim se je peljala 27-letna voznica. Policisti so 29-letnika kaznovali.

Novogoriški OKC so v ponedeljek dopoldne obvestili tudi o nesreči v Robiču na Kobariškem. 47-letni voznik se je z avtom peljal proti državni meji, v desnem ovinku za je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v kombi, s katerim se je pripeljal 26-letni voznik, doma iz Francije. Vozili sta čelno trčili, vendar se je nesreča končala brez hujših posledic. Policisti so 47-letnemu povzročitelju izdali plačilni nalog. SP


Najbolj brano