Z mopedom trčil v srno in padel

Povzročitelja prometnih nesreč na Tolminskem in Kobariškem sta v ponedeljek z avtomobiloma pristala nepoškodovana na strehi, voznik, ki je trčil v drevo pri Starem selu, pa je vozil pijan. Pri Volčah na Tolminskem pa je voznik z mopedom zadel v srno in padel.

24-letni voznik osebnega avtomobila je  v  Starem selu   iz 
neznanega vzroka zapeljal levo čez  rob  vozišča  in se zaletel v 
drevo tamkajšnjega drevoreda, od tam pa ga je odbilo nazaj 
na vozišče,  kjer je  vozilo obstalo na strehi.  Foto: Pgd Kobarid
24-letni voznik osebnega avtomobila je v Starem selu iz neznanega vzroka zapeljal levo čez rob vozišča in se zaletel v drevo tamkajšnjega drevoreda, od tam pa ga je odbilo nazaj na vozišče, kjer je vozilo obstalo na strehi.  Foto: Pgd Kobarid

PRIMORSKA > Policisti so v ponedeljek popoldne obravnavali prometno nesrečo na Tolminskem. Ugotovili so, da je 38-letni voznik avtomobila, ki je vozil iz smeri Dolenje Trebuše proti Stopniku, v levem nepreglednem ovinku zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na brežino in se z vozilom obrnil na streho. Voznik v nesreči ni bil telesno poškodovan. Policistom, ki so zaradi kršitve prometne zakonodaje vozniku izdali plačilni nalog, so na pomoč priskočili tudi člani PGD Tolmin.

Zvečer pa se je prometna nesreča zgodila v naselju Staro selo pri Kobaridu. 24-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu, ko je v Starem selu iz neznanega vzroka zapeljal levo čez rob vozišča in se zaletel v drevo, od tam pa ga je odbilo nazaj na cesto, kjer je vozilo obstalo na strehi.

Mlajši voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Poleg bovških policistov in kobariških prostovoljnih gasilcev so na kraju posredovali tudi tolminski reševalci, ki so pregledali voznika. Policisti so ga preskusili z alkotestom, ki je pokazal, da je imel v telesu 0,28 miligrama (0,58 promila) alkohola. Izdali so mu plačilni nalog. Najbolj zanimiva nesreča pa se je zgodila včeraj ponoči na cesti med Volčami in Solarji na Tolminskem. 34-letni voznik mopeda je vozil po klancu navzdol proti Volčam, ko je predenj skočila srna, v katero se je zaletel in padel. Pri tem se je laže poškodoval. Na mopedu je nastala manjša materialna škoda. Kasneje so poškodovanemu vozniku na kraju zdravniško pomoč nudili tolminski reševalci, ki so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

V ponedeljek je počilo tudi v Volčji Dragi. 61-letni voznik osebnega avtomobila se je zaradi vožnje po levem smernem vozišču z vozilom zaletel v robnik in pri tem prebil gumo. Voznik k sreči ni bil poškodovan, je pa vozil pod vplivom alkohola. Rezultat odrejenega preizkusa je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,90 miligrama (1,87 promila) alkohola. Policisti bodo zoper voznika spisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V ponedeljek malo pred 18. uro pa je 26-letni voznik avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje na mostu čez reko Pivko v Hraščah trčil v avtomobil, ki ga je vozil 30-letni domačin. Obema voznikoma so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Zoper povzročitelja bodo podali obdolžilni predlog, saj je imel v organizmu kar 1,21 miligrama (2,52 promila) alkohola.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano