Zaradi lisice je razbil avto

Od šestih prometnih nesreč so jih minuli konec tedna tri povzročili pijani vozniki, dva taka pa so policisti spravili s ceste, še preden sta kam trčila. Največ smole je imel mladi voznik, ki je sicer trezen pri Stopniku zaradi lisice končal v obcestni brežini.

Fotografija je simbolična. Foto: /
Fotografija je simbolična. Foto: /

PRIMORSKA > Včeraj ob pol petih zjutraj je 26-letnemu vozniku avtomobila med vožnjo iz Dolenje Trebuše proti Stopniku pred avto stekla lisica. Voznik je zaradi tega silovito zavrl in se izognil lisici tako, da je zapeljal na levi pas ter nato trčil v obcestno brežino. Avto je tako razbil, da z njim ni mogel naprej.

V nedeljo sta se na severnem Primorskem zgodili dve nesreči na parkiriščih. Ob petih popoldne je še neznana voznica sivega fiat punta italijanskih oznak pri obračanju na parkirišču gostilne v Medani trčila in poškodovala drugi avto ter po dogodku zbežala. V Mostu na Soči pa je voznik očitno pozabil pustiti vozilo v prestavi ter zategniti ročno zavoro, tako da je avto s parkirišča pred gostilno zdrsnil v jezero. Iz vode so ga potegnili tolminski gasilci.

Sicer pa so v nedeljo povzročili dve nesreči tudi pijani vozniki. Nekaj minut pred šesto uro zjutraj je 53-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra vozil proti Belvederju in zapeljal na nasprotni vozni pas. Z avtom je trčil v vozilo, s katerim se takrat pravilno pripeljal 65-letni voznik. Voznik iz okolice Kopra je napihal kar 0,85 miligrama alkohola (1,77 promila). 20-letni Bolgar, ki je v nedeljo zjutraj v Ajdovščini zapeljal čez krožišče in trčil v steber javne razsvetljave, pa je napihal je 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (0,52 promila).

Neprevidna 28-letna voznica je povzročila nesrečo v petek zgodaj popoldne, v Kopru je zaradi prehitre vožnje na prehodu za kolesarje odvzela prednost 55-letnemu vozniku mopeda, ki je zaradi tega padel in si zlomil nogo. Policisti so dali pihati obema, voznica je bila trezna, voznik mopeda pa je imel v telesu 0,56 miligrama alkohola (1,16 promila). Povzročiteljico bodo policisti ovadili, vozniku mopeda pa napisali položnico za plačilo kazni.

V soboto zgodaj zjutraj pa so policisti v Kopru ustavili pijanega voznika, še preden je povzročil nesrečo. Voznik avtomobila iz Izole je napihal 0,62 miligrama alkohola (1,29 promila). Ker je nameraval kljub prepovedi nadaljevati z vožnjo, so ga pridržali na policijski postaji. V soboto so pijanega voznika izločili tudi v Spodnji Idriji. 22-letnik se je izdal sam, saj ni ustavil na znake policistov in zapeljal v eno od ulic. Ko so ga policisti našli, so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da ima v organizmu 0,69 miligrama alkohola (1,43 promila).DC


Najbolj brano