Italijan trčil v tovornjak, šest poškodovanih

Da bi se izognil trčenju v kolono vozil, naj bi 38-letni italijanski državljan včeraj ob 12.40 na Šmarski cesti zavil levo, tam trčil v nasproti vozeči tovornjak, nato pa še v nemški avto v koloni. Izid nesreče je bilo šest ranjenih v izolski bolnišnici, med njimi tudi osemletni otrok, tri razbita vozila in več ur popolne blokade prometa.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na zelo obre menjeni cesti med Koprom in Šmarjami, po kateri se v teh dneh vije kolona vozil proti hrvaški Istri, je včeraj ob 12.41 silovito počilo. Po licija uradnega vzroka včeraj še ni mogla potrditi, po naših informacijah pa je nesrečo zakrivil 38-letni ita lijanski državljan, ki je s svo jim fiatom 500 vozil od Ko pra proti Dragonji. Z njim je bil v avtu osemletni otrok.

Pri odcepu za Bošamarin naj bi Italijan dohitel stoječo ali počasno kolono, in to s takšno hitrostjo, da se ni mogel več izogniti trčenju. Da se ne bi zaletel v zadnji avto v koloni, je zavil v levo na nasprotni vozni pas, po katerem pa je na njegovo nesrečo prav takrat pripeljal 25-letni voznik tovornjaka s celjskega območja.

Včeraj popoldne še ni bilo potrjeno, kako je Italijan s fiatom trčil v tovornjak, očit no pa je bilo trčenje bočno, saj je njegov fiat odbilo še v nemški volkswagen tiguan, s katerim je 51-letni Nemec v koloni vozil proti Šmar jam. V nemškem avtu sta bila še dva sopotnika.

Na koncu je fiat končal v grmovju pod cesto, tiguan na brežini ob cesti, tovor njak pa z razbito kabino ob robu ceste.

Reševalci so na kraju nes reče oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico vseh šest ranjenih: italijanska državljana iz fiata, tri Nem ce iz tiguana in voznika to vornjaka. Po neuradnih in formacijah naj ne bi bil nihče v smrtni nevarnosti in samo eden huje poškodo van.

Zaradi nesreče je bil pro met po cesti proti Dragonji blokiran kar nekaj ur, saj so čakali posebno dvigalo za odstranitev tovornjaka. Pro met iz Dragonje proti Kopru so policisti v Dragonji preusmerjali proti Sečovljam, osebni promet iz Kopra proti Šmarjam pa so speljali na staro šmarsko cesto. DC


Najbolj brano