Zastoji na večjih mejnih prehodih s Hrvaško in pred predorom Karavanke

Po zadnjih podatkih policije so daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Še vedno je petkilometrski zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod. Popolno zaporo na štajerski avtocesti pri Celju so predčasno odstranili.

Gneča ni le na cestah, ampak tudi na mejnih prehodih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gneča ni le na cestah, ampak tudi na mejnih prehodih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Zaradi zastoja in poostrenega nadzora na avstrijski strani občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji, poroča prometnoinformacijski center.

Po podatkih hrvaškega avto kluba je na hitri cesti petkilometrski zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje osebna vozila pri vstopu v Slovenijo čakajo eno uro uro in pol, približno eno uro pa na Sečovljah, Dragonji in Jelšanah. Na Sečovljah in Dragonji pa čakajo približno pol ure za izstopi iz države. Po zadnjih podatkih policije avtobusi za vstop na Gruškovju čakajo dve uri, na Obrežju pa eno uro in 45 minut.

Popolno zaporo štajerske avtoceste zaradi del med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice proti Mariboru so predčasno odstranili. V predoru Pletovarje je še vedno zaprt vozni pas. Še vedno je pred izvozom Celje center krajši zastoj.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah do 22. ure.

STA


Najbolj brano