Zastoji pred predorom Karavanke in pri vstopu s Hrvaške

Pričakovano predzadnji konec tedna v avgustu nastajajo zastoji pred predorom Karavanke, podaljšujejo se tudi čakalne dobe za vstop v državo na mejnih prehodih s Hrvaško. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je po poročanju prometnoinformacijskega centra nastal trikilometrski zastoj, namenjenim v Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Najdaljša čakalna doba za osebna vozila je pri vstopu v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer uro in pol, po približno eno uro pa čakajo za vstop na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja, kjer za izstop čakajo pol ure. Na Obrežju in Starodu je čakalna doba za vstop približno eno uro. Po zadnjih podatkih policije avtobusi za vstop na Gruškovju čakajo dve uri, na Obrežju pa eno uro.

Po podatkih hrvaškega avto kluba je na hitri cesti petkilometrski zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja. Zastoji so na cestah Šmarje-Dragonja, Lesce-Bled, na štajerski avtocesti pred izvozom Celje center iz smeri Ljubljane, na cesti Celje-Vojnik-Slovenske Konjice-Tepanje ter na ljubljanski zahodni obvoznici med Brdom in razcepom Kozarje proti Brezovici.

Zastoj je tudi na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem je upočasnjen promet proti Kopru, potovalni čas se podaljša za 10 do 15 minut.

Predvidoma do polnoči bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice ter uvoza Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Celje-Vojnik-Frankolovo-Slovenske Konjice-Tepanje. Obvoz za osebna vozila je možen tudi po cesti Celje-Dole-Ponikva-Loče-Draža vas-Tepanje. Iz smeri Ljubljane za Celje, Šentjur, Rogaško Slatino in Laško priporočajo izvoz Celje zahod, Lopata.

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah do 22. ure, poroča prometnoinformacijski center.

STA


Najbolj brano