Žejo so si gasili z alkoholom

Z višjimi temperaturami očitno postajajo bolj žejni tudi vozniki, ki pa, kot kažejo podatki policistov, posegajo tudi po alkoholnih pijačah. Konec tedna so jih pridržali kar nekaj in jim tako preprečili, da bi še naprej ogrožali sebe in druge. Rekorderja z 2,48 promila so obravnavali bovški policisti.

PRIMORSKA> V nedeljskih dopoldanskih urah so idrijski policisti med Godovičem in Črnim vrhom ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je nekaj po deveti uri zjutraj pokazal 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 1,3 promila. Nekaj po 11. uri je alkotest 48-letnemu vozniku na Idrijskem pokazal 0,67 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V Doblarju so policisti v nedeljo popoldne ustavili 15-letnega voznika motornega kolesa znamke suzuki iz okolice Kranjske Gore. Med postopkom so mu zasegli vozilo, ki ni bilo tehnično brezhibno, mladoletnik pa je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja. O usodi motorja bo odločalo sodišče, saj bodo zoper mladeniča podali obdolžilni predlog.

Okoli 20. ure pa so bovški policisti na Robiču ustavili 56-letnega voznika motornega kolesa znamke honda. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,19 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 2,48 promila. Policisti so zaradi okoliščin poklicali sorodnike, ki so motorista odpeljali domov, zagovarjati pa se bo moral na okrajnem sodišču, saj bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Na okrajnih sodiščih se bodo morali zagovarjati tudi ostali vozniki, do streznitve pa so morali počakati v prostorih za pridržanje.

Žejni so bili tudi vozniki na območju koprske policijske uprave. Ustavili so 50-letnega voznika osebnega avtomobila z Malije, ki je napihal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,27 promila), 27-letnega voznika avtomobila iz Parecaga, ki je napihal 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,33 promila) in 46-letnega voznika avtomobila iz Sežane, ki je napihal 0,9 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,87 promila). Policijskemu nadzoru se niso uspeli izogniti niti 27-letni voznik avtomobila iz Brežic, ki je napihal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,27 promila), 30-letni voznik iz Kopra, ki je napihal 0,75 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,56 promila) in 40-letni voznik avtomobila z Malije, ki je napihal 0,67 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,39 promila). Vse voznike so pridržali, čakajo pa jih še sodni postopki. SK


Najbolj brano