Zmotil je zaklepanje avta in okradel turista

Z napravo za motenje daljinskega zaklepanja je Poljaku preprečil, da bi zaklenil svoj mercedes, nato pa je 38-letni Srb le nekaj metrov od voznika in njegove žene iz avta ukradel 1330 poljskih zlotov. Po podvigu je uspešno zbežal mimoidočim, vendar ga je Poljak ujel v enem od lokalov in ga zadržal do prihoda policistov. Zdaj je na varnem v priporu.

Namesto kupčka evrov je 38-letni tatinski Srb iz poljskega 
avta izmaknil kupček zlotov.
Namesto kupčka evrov je 38-letni tatinski Srb iz poljskega avta izmaknil kupček zlotov. 

PORTOROŽ > Izjemno predrzna tatvina se je zgodila v ponedeljek dopoldne sredi Portoroža. Tja sta se s svojim mercedesom pripeljala poljska zakonca in se z avtom ustavila na plačljivem parkirnem mestu. Izstopila sta iz avta in se skupaj napotila proti parkomatu, da bi plačala parkirnino. Še pred tem je voznik z daljinskim upravljalcem zaklenil avto.

Ko sta le kakšnih 15 metrov stran od avta plačevala parkirnino, se je žena ozrla proti avtu in v njem zagledala neznanega moškega. Poljska zakonca sta stekla proti avtu in ga pregnala, vendar je neznanec medtem iz predala armaturne plošče že pograbil 1330 poljskih zlotov (približno 320 evrov) in z njimi stekel stran. Na kričanje Poljakov se je odzvalo nekaj očividcev, ki so poskušali nepridiprava ujeti, vendar se jim je izmuznil. Očitno pa je bil poljski voznik bolj vztrajen kot neznani zmikavt in je tekel za njim, dokler ga ni ujel in v enem od bližnjih lokalov zadržal do prihoda policistov.

Ti so ugotovili, da gre za 38-letnega državljana Srbije, ki je z elektronsko napravo za motenje daljinskega zaklepanja najverjetneje Poljaku preprečil, da bi zaklenil avto, nato pa preprosto odprl sovoznikova vrata in vzel denar. In to kljub temu, da sta poljska zakonca stala le približno 15 metrov od avta. V žepu tatinskega Srba so policisti našli tudi napravo za prestrezanje signala daljinskega zaklepanja, ugotovili pa so, da so ga pri nas že večkrat obravnavali zaradi podobnih tatvin.

Srba so pridržali, ga v sredo prepeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zoper njega odredila pripor. DC


Najbolj brano