Anabel je slavila na Poprocku

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču so se v petek zvečer s Poprockom končali letošnji Dnevi slovenske zabavne glasbe, ki jih je 10. aprila s koncertom uvedla Neisha, teden dni kasneje pa so se nadaljevali s Popevko. Na Poprocku je tokrat slavila mlada Anabel s pesmijo Ob kavi.

Anabel se je takole razveselila nagrade. Foto: Jani Ugrin
Anabel se je takole razveselila nagrade. Foto: Jani Ugrin

LJUBLJANA > Zadnji festivalski večer so gostili Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković, nastopili pa so Kalamari, Sara Lamprečnik, Žiga Rustja, Bomb Shell, Nina, Andraž Hribar, Mama rekla, Amadea Begovič, Luka Sešek, Roundsquare, Anabel in Anika Horvat.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Marta Zore, Lovro Ravbar,Žiga Klančar, Mojca Menart in Miha Vardjan, je med dvanajstimi skladbami izbrala tri finaliste: Andraža Hribarja in njegovo pesem Huanani, Amadeo Begovič s skladbico Le srce in Anabel, ki se je predstavila s popevko Ob kavi. Med njimi so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem za zmagovalno skladbo festivala Poprock izbrali pesem Ob kavi izvajalke Anabel.

Strokovna žirija je ob koncu festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v štirih kategorijah. Skorajda vse nagrade je prejela zmagovalna pesem Popevke Tak dan, ki jo je zapela Nuška Drašček: nagrado za najboljše besedilo (Anja Rupel), za najboljšo interpretacijo, za najboljšo priredbo (Aleš Avbelj). Le nagrada za najbolj obetavnega avtorja ali izvajalca je šla v roke duu Mon'ami. KZ


Najbolj brano