Baletnik v vlogi baletnika

Angleški igralec Ralph Fiennes bo združil moči s scenaristom Davidom Harejem za biografski film o priznanem ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu (1938-1993). Film The White Crow bo temeljil na knjigi Julie Kavanagh Rudolf Nurejev: Življenje, v glavni vlogi bo nastopil ruski baletnik Oleg Ivenko.

Rudolf Nurejev je bil eden največjih plesalcev na svetu.
Rudolf Nurejev je bil eden največjih plesalcev na svetu. 

LONDON > Ralph Fiennes se je sicer kot režiser že preizkusil pri filmih Koriolan in Nevidna ženska, v katerih je tudi nastopil. Scenarij za film The White Crow bo napisal David Hare, scenarist filmov Ure do večnosti in Bralec.

“To je zgodba o nepomirljivem duhu, domovini, prijateljstvu ter utesnjujočih ideologijah. Hkrati pa gre za zgodbo o življenju in baletni kulturi, ki jo je Nurejev pustil za seboj, ko je zapustil Sovjetsko zvezo,” je povedal Fiennes.

Ob plesalcu Olegu Ivenkovu, ki bo igral Nurejeva, bo v vlogi ženske, ki je baletniku pomagala pri emigraciji v Francijo, nastopila francoska igralka Adele Exarchopoulos. V igralski zasedbi bosta tudi ruski plesalec Sergej Polunin in ruska igralka Čulpan Hamatova.

S snemanjem bodo začeli poleti, predvidoma v Sankt Peterburgu in Parizu. Za produkcijo filma stojita Magnolia Mae Productions in Montebello Productions, v sodelovanju z BBC Films.

STA


Najbolj brano