Carla Bruni bo izdala album priredb French Touch

Francoska zvezdnica in manekenka Carla Bruni, ki je bila nekaj časa tudi prva dama Francije, je za 6. oktober napovedala izid albuma French Touch, ki bo vključeval priredbe znanih angleških skladb. Med njimi bo tudi country oda možem Stand By Your Man izvajalke Tammy Wynette.

Carla Bruni Foto: Jean-Paul Pelissier
Carla Bruni Foto: Jean-Paul Pelissier

PARIZ > Carla Bruni želi z novim studijskim izdelkom osvojiti tudi angleško govoreče občinstvo. Album napoveduje priredba skladbe Enjoy the Silence Depeche Mode, v kateri je prepoznavni elektronski zvok angleške zasedbe zamenjala bolj intimna izvedba. Ženstveno noto pa je pevka po napovedih pridala skladbi Jimmy Jazz skupine The Clash.

V Italiji rojena zvezdnica, ki se je poročila z Nicolasom Sarkozyjem leta 2008 v času njegovega predsedniškega mandata, je za ameriško glasbeno revijo Billboard povedala, da bo album vključeval tudi uspešnico Stand By Your Man iz leta 1968, ki je za časa nastanka zelo razburila feministke, saj je Tammy Wynette v njej prepevala, naj bodo ženske vedno ponosne na svoje moške.

Na vprašanje, ali priredbo posveča možu, je Carla Bruni odgovorila, da je pravzaprav darilo vsem možem na svetu, saj je to vendar pesem zanje. Skladba je postala ponovno aktualno leta 1992 med ameriško predsedniško kampanjo, ko je Hillary Clinton, ki se je nazadnje tudi sama potegovala za mesto predsednice, povedala: "Nisem tukaj kot kakšna mala ženska, ki stoji ob strani svojemu možu, kot poje Tammy Wynette."

Tammy Wynette, ki je umrla leta 1998, je pojasnila, da je v pesmi želela izpostaviti zgolj, da je može treba sprejeti takšne, kot so.

Carla Bruni je pri novem albumu sodelovala s kanadskim producentom Davidom Fosterjem, ki stoji za uspešnicami priznanih glasbenikov, tudi Celine Dion in Andree Bocellija.

STA


Najbolj brano