Cavov koncert v Ljubljani razprodan

Nick Cave & The Bad Seeds bodo s koncertom v britanskem Bournemouthu 24. septembra začeli svoj pohod po evropskih odrih, v sklopu katerega se bodo 30. oktobra ponovno ustavili tudi v Ljubljani. V ljubljanski Hali Tivoli se bodo ustavili konec oktobra, koncert pa je po zadnjih podatkih že razprodan. Kot so sporočili organizatorji iz Škuca, se dogovarjajo za spremembo lokacije koncerta. Odločitev bo znana v petek.

Nick Cave v Hali Tivoli novembra leta 2013. Foto: Andraž Gombač
Nick Cave v Hali Tivoli novembra leta 2013. Foto: Andraž Gombač

LONDON > V Veliki Britaniji bodo imeli Nick Cave & The Bad Seeds pet nastopov - Bournemouth, Manchester, Glasgow, Nottingham in London, preden bodo prečili Rokavski preliv, da bi združili Evropo tja do poznega novembra, so zapisali v Škucu.

Zasedba na turneji predstavlja 16. studijski album Skeleton Tree, ki je dosegel vrh lestvic po svetu in bil njihov najvišje uvrščen album vseh časov v Veliki Britaniji in ZDA. Poleg pesmi z albuma velja pričakovati, da bodo Nick Cave in družba na turneji za svoje občinstvo oživeli tudi kakšno klasiko.

"Nick Cave še vedno prebiva v folklori rock'n'rolla, je z bluesom prepojen mitotvorec in glasbenik, pevec, pridigar, učitelj, pripovedovalec zgodb in šaman znotraj vrtinca precizno oblečenih Bad Seeds. Vendar se je nekdanja konfrontacija razvila v povezavo z občinstvom, tako fizično kot čustveno, in se dotaknila rok in src od Sydneyja do Los Angelesa," so po že minulem delu turneje zapisali v Škucu.

Izid albuma Skeleton Tree je pospremil film One More Time With Feeling v režiji Andrewa Dominika. Skupina je maja letos izdala tudi knjigo Lovely Creatures: The Best of Nick Cave & The Bad Seeds 1984-2014, za katero so Cave ter nekdanji in sedanji člani The Bad Seeds preiskali osebne arhive ter prispevali nikoli prej objavljene fotografije in spominke ter vrsto izvirnih esejev.

STA


Najbolj brano