Kako diši svoboda?

Začel se je 24. Primorski poletni festival (PPF), ki bo z gledališkimi, glasbenimi in drugimi kulturnimi dogodki povezal Koper, Izolo, Piran, Ankaran, Novo Gorico, Milje in Pulj. V soboto zvečer bodo v Kopru zazvenele pesmi sveta o nesmislu vojn in sovraštva, o miru, svobodi, sožitju, ljubezni in strpnosti v izvedbi Lare Jankovič.

Lara Jankovič bo v soboto zapela v Kopru.
Lara Jankovič bo v soboto zapela v Kopru. 

KOPER > V Gledališču Koper bo v soboto ob 20. uri koncert Lare Jankovič z naslovom Kako diši svoboda, kakšne barve je mir? Koncert je zasnovan v dveh delih. V prvem bodo poslušalci lahko prisluhnili našim in tujim pesmim iz vojnega časa, v drugem delu pa bodo zazvenele pesmi, ki so nastale po vojni - kot odgovor. Jankovičeva, ki jo bosta na kitari spremljala Ravi Shresta in Tilen Stepišnik, je na repertoar skoraj poldrugo uro dolgega koncerta uvrstila številne priljubljene pesmi, od Dime donde vas morena (Na oknu glej obrazek bled) do Bella ciao, Katjuša, Ay Carmela, Lili Marlen, Konjuh planinom in El pueblo unido, manjkale pa ne bodo niti slovenske partizanske.

“Morda se sploh ne zavedamo, kako velik privilegij je biti rojen ter živeti v miru in svobodi. Obilo poguma, upora in tovarištva, solidarnosti, žrtev in tragičnih izgub je bilo potrebnih za svobodo in mir, veliko domoljubja in narodne zavesti. Prav je, da v sebi vedno nosimo ta spomin, spoštovanje, zavedanje in hvaležnost ... Prav je, da storimo, kar je v naši moči, da ohranimo zavest o pomenu miru in svobode. Še posebej danes, v teh čudno razburkanih časih, ko pozabljamo, kako dragocen je mir,” poudarja Lara Jankovič. Cena vstopnice je 15 oziroma dvanajst evrov (s popustom). PV


Najbolj brano