Klasika, metal in rock v Vrtojbi in Izoli

Club AGD iz Vrtojbe bo jutri zvečer na Goriškem prvič gostil primorsko glasbeno zasedbo Laurylin. Za uvod v večer bo poskrbela mlada alternativna skupina z Obale The Proximians. Zasedbi bosta v soboto nastopili v izolskem Hangar baru, kjer se bo Laurylin pridružil še pevec skupine Nevermind Matej Mittendorfer.

Zasedba Laurylin bo jutri nastopila v Vrtojbi, v soboto pa v 
Izoli. Foto: Tanja Munjiza
Zasedba Laurylin bo jutri nastopila v Vrtojbi, v soboto pa v Izoli. Foto: Tanja Munjiza

VRTOJBA > Glasbena skupina Laurylin se je rodila kot godalni kvartet s pridruženimi bobni in vokalom. Zasedba je nastala z željo violinistke Amande Vidic, ki poučuje violino v Glasbeni šoli Nova Gorica, da se posname in izvaja njena avtorska glasba. Ta vsebuje tako elemente klasične glasbe kot metala, v skladbah je mogoče prepoznati tudi elemente tanga in new age-a. “Laurylin je metalska duša, ujeta v okvire in vzorce klasike,” o svoji glasbi pravijo v skupini.

Zasedba je ravno pred enim letom javnosti predstavila svoj prvenec Eau de Toulen, konceptualno v celoto povezane avtorske skladbe, podkrepljene z umetniškimi fotografijami Ivice Čendak. Pri snemanju so poleg avtorice sodelovali še Linda Vidic na violini, Ina Lorbek na violi, Apolonia Vidic in Igor Švarc na violončelu, Borut Praper na bobnih in Jan Bogatič na vokalu. Nepogrešljiv član ustvarjalne ekipe je bil tudi producent Jan Baruca.

Zasedba je po enem letu svoj nastop nekoliko spremenila in dodelala. “Še vedno težimo k oblikovanju čarobnega ambienta, kjer se lahko umetnost okusi z vsemi čuti, vendar smo avtorskim skladbam dodali še nekatere priredbe metal bendov,” je pred jutrišnjim prvim nastopom na Goriškem povedala Amanda Vidic. AT


Najbolj brano