Knapovski rock s skupino Orlek

Skupina Orlek - dobri znanci številnih koncertov - so znova prilezli iz svojih knapovskih rovt. Kako tudi ne bi, ko pa snemajo nov album, predstavljajo nov singel in še zasedba je znova izvirna, saj se je vrnil kitarist Ivo Vidergar. Pevec Vlado Poredoš je zadovoljen sijal na ankaranskem odru, saj je v oči zrl množici navdušenih poslušalcev.

Vlado Poredoš med enim svojih iskrenih pevskih trenutkov. Foto: Alenka Penjak
Vlado Poredoš med enim svojih iskrenih pevskih trenutkov. Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Medtem ko predstavlja nov single Okna, skupina Orlek nadaljuje svoje koncertno poletje, med katerim je prišla tudi na ankaransko plažo na Študentu. Knapovska etno folk zasedba je predstavila pesmi, ki so že dolga leta zapisane v naš kolektivni spomin. Navsezadnje so v svoji dobri četrt stoletja dolgi zgodovini ustvarili številne albume in sestavili pozornosti vreden repertoar.

Single Okna napoveduje izid novega, že 12. albuma z naslovom Frpruh. Ta bo luč sveta ugledal jeseni, skladbe z njega pa bodo na odrih zaživele decembra, v obliki istoimenske koncertno-gledališke predstave v režiji Matjaža Javšnika.

Skupina, ki je nastala in pognala korenine v Zagorju ob Savi, je v slovenski glasbeni prostor udarila z albumom Adijo knapi, ki je star že več kot 20 let. Pa ni ostal edini, s katerim se lahko pohvalijo, saj so prejeli različne nagrade in priznanja za svoje ustvarjanje, med katerimi se bohotijo odlične plošče, ko sta Salamurca ali Orlek Express. Ime Orlek so, mimogrede, sneli hribu na samem obrobju Zagorja.

Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen folk punk polka rock, katero soustvarja devet glasbenikov, med katerimi se visoko dviga mlada pihalna sekcija.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano