Likovno ustvarjanje pod Krnom

Društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin vabi to soboto, 19. avgusta, v Drežnico na že 12. Atelje pod Krnom, kjer bodo tokrat umetniki ustvarjali na temo prve svetovne vojne.

V soboto pod Krn prihajajo slikarji. Foto: Dare Trobec
V soboto pod Krn prihajajo slikarji. Foto: Dare Trobec

DREŽNICA > Drežnica bo v soboto že dvanajsto leto prizorišče srečanja, ki v to majhno vasico pod Krnom privabi številne domače in tuje likovne ustvarjalce. Atelje pod Krnom je namenjen tako članom likovnih skupin in društev, kot tudi vsem ostalim, ki jih je likovno ustvarjanje na prostem v veselje in izziv. Ker letos mineva 100 let od “čudeža pri Kobaridu” (12. ofenzive, s katero so se zaključili boji na soški fronti) , bo tokratno ustvarjanje tematsko, in sicer pod naslovom “Prostor vojne in prostor miru”. Kdor želi, seveda lahko ustvarja po želji, vendar bodo razstavljena le dela, ki se bodo nanašala na to tematiko.

Organizatorji k likovnemu ustvarjanju pod Krnom, ki bo potekalo med 9. in 17. uro (z začetkom in zaključkom na športnem igrišču), vabijo tudi najmlajše. Otroci do 15. leta starosti prejmejo ves potreben material brezplačno, ustvarjali pa bodo pod strokovnim vodstvom mentorice DLU Tolmin.

Zaradi lažje organizacije dela, predvsem pa zato, da kdo od sodelujočih ne bi ostal brez kosila, so potrebne prijave. Več informacij na telefonski številki 041/378-620 (Dare Trobec). Prispevek za posameznega udeleženca sicer znaša deset evrov in se ga poravna ob žigosanju podlage. V primeru dežja bodo likovniki ustvarjali v šolski avli ter v dvorani gasilskega doma v Drežnici, ob lepem vremenu pa si - kot je to že v navadi - vsak lahko poišče svojo lokacijo.

Otvoritev razstave izbranih likovnih del bo istega dne (v soboto) ob 18. uri v Fundaciji Poti miru v Posočju v Kobaridu. Razstava bo na ogled do 10. septembra. PV


Najbolj brano