N'Toko danes v Kopru predstavlja svoj knjižni prvenec

Miha Blažič z umetniškim glasbenim imenom N'toko, ki že dlje časa javno deluje tudi kot kolumnist Mladine, bo danes ob 19. uri v koprski knjigarni Dom knjige predstavil svoj knjižni prvenec Samoumevni svet.

Miha Blažič, N
Miha Blažič, N'Toko: “Če angažma članov Ustvarjalne platforme Inde primerjamo z drugimi kulturnimi centri po državi, ugotovimo, da jih gladko prehitevajo.”  Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Knjiga je zbirka njegovih kolumen, ki jih je predelal in dopolnil ter skoznje tako speljal rdečo nit, ki jih povezuje v knjižno celoto.

“Objavljene kolumne so mi služile kot izhodišče, ki sem ga uporabil, zato da povem neko poanto. Približno polovica besedila v knjigi je na novo napisanega,” nam je N'Toko povedal med dopoldanskim pogovorom.

Pogovor s pronicljivim piscem družbeno angažiranih besedil, v katerih skuša zrušiti vsakdanjo samoumevnost sodobnega življenja, bomo objavili v prihodnjem TV Oknu.

Med drugim je beseda nanesla k aktualnemu dogajanju okrog zaskvotane bivše koprske tovarne Inde, ki se je v minulih dveh letih utrdila kot alternativni kulturni center, temu pa zaradi namere slabe banke, da nepremičnino čim prej proda, grozi propad.

“Če angažma članov Ustvarjalne platforme Inde primerjamo z drugimi kulturnimi centri po državi, ugotovimo, da jih gladko prehitevajo, in to brez kakršnih koli sredstev. In to govori o tem, da je kolektiv res dober in da v Kopru obstaja potreba po nekem drugačnem neinstitucionalnem delovanju,” meni N'Toko.

ILONA DOLENC


Najbolj brano