Naber obljublja, da ne bo razočaral v Ukrajini

Na Emi so izbrali slovenskega predstavnika za Evrovizijo. V Kijev gre Omar Naber z balado On my way. Zmagovalec je ves čas ponavljal, da se bo pustil presenetiti in na koncu je bil presenečen, najvišje številko točk je dobil od strokovnih žirij in v kombinaciji z glasovi občinstva. Naber je obljubil, da v Ukrajini ne bo razočaral.

V Kijev gre Omar Naber z balado On my way. Foto: STA
V Kijev gre Omar Naber z balado On my way. Foto: STA

LJUBLJANA > Omar Naber je takoj po zmagi v izjavi za Televizijo Slovenija izrazil hvaležnost publiki "da ga še ni pozabila" in strokovnim žirijam.

Zmagovalca Eme, ki bo odpotoval na 62. tekmovanje za Pesem Evrovizije, je namreč izbralo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Naber je najbolj prepričal ravno strokovne žirije, po izboru gledalcev pa je bil drugi najboljši. Gledalce sta namreč najbolj prepričala mlada BQL, ki pa sta na koncu ob seštevku vseh glasov pristala na drugem mestu.

Že petkrat nastopil na Emi

Naber je na Evroviziji nastopil že leta 2005 s skladbo Stop, a se takrat ni uvrstil v finale. Na Emi je nastopil že petkrat. Odgovora na vprašanje, kaj bo pripravil za tokratni nastop v Ukrajini, še nima. "O tem bom začel razmišljati z današnjim večerom," je dejal po zmagi. Zagotovo pa bo pel v angleščini. "Mislim, da je pametno, da se na Evroviziji poje v internacionalnem jeziku, da te razume čim več ljudi," je pojasnil.

V času glasovanja so na odru nastopili lanska slovenska predstavnica na Evroviziji ManuElla z novo pesmijo Salvation ter predstavnik sosednje Hrvaške na Evroviziji leta 1994 Toni Cetinski.

Kot posebna gostja je na Emi nastopila lanska zmagovalka iz Ukrajine Džamala. Po nastopu je povedala, da so bile vse finalistke na Emi odlične, za vse bi glasovala. Odkar je zmagala na Evroviziji, se ji je, kot je povedala, življenje povsem spremenilo. Ima veliko koncertov, v prvi vrsti pa ostaja pevka in tekstopiska.

Ukrajina je sicer precej uspešna na Evroviziji. Zakaj? "Ukrajinci vse delajo s srcem, od začetka do konca, v delo je vložena duša," je pojasnila ukrajinska manekenka in športna plesalka Nadja Bičkova, ki že dolgo živi v Sloveniji in je bila tudi med gosti nocojšnjega finalnega večera.

Slovenija bo z Naberjem nastopila v prvem predizboru za pesem Evrovizije 9. maja v Kijevu, na to, ali bo tudi v finalu 13. maja, pa bo potrebno še počakati.

Tiha generalka za Evrovizijo v Sloveniji

Kot so v šali povedali voditelji finala Eme Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman, je bila ta na Gospodarskem razstavišču s svojo spektakularnostjo tiha generalka za Evrovizijo, ki bi končno lahko bila tudi v Sloveniji.

Voditelji so ugibali, da nekateri naši dosedanji predstavniki na Evroviziji že z naslovi pesmi niso izkazovali zmagovalne miselnosti: Stop, Mr. Nobody, Naj bogovi slišijo ali Vrag naj vzame. Tokrat pa - On my way!

V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, sicer poleg Omarja Naberja in BQL uvrstili še KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Nuška Drašček, Tim Kores in Raiven, ki je bila na koncu tretja. V obeh polfinalih je nastopilo 16 izvajalcev.

Omar Naber je sicer kot pozitivno ocenil dejstvo, da so imeli poslušalci in gledalci možnost slišati pesmi že pred finalnim izborom, saj je v poplavi informacij težko doseči, da je pesem všečna takoj. Po njegovem mnenju je to tudi dvignilo dinamiko Eme. Ob tem pa je ocenil, da je bilo vzdušje med tekmovalci odlično, sam ni čutil nevoščljivosti, v zaodrju pa se je "počutil kot doma".

STA


Najbolj brano