Nick Cave bo nastopil v Stožicah

Nick Cave, legendarni glasbenik, ki se vedno znova rad vrača v Ljubljano, se je zaradi “tehnično-produkcijskih razlogov” odločil, da ljubljanski koncert, napovedan za 30. oktober, preseli iz Hale Tivoli v Areno Stožice. Kljub temu bo na voljo le 700 dodatnih vstopnic, seveda pa bodo v Stožicah dobrodošli vsi, ki so kupili vstopnice za Tivoli.

Nick Cave Foto: Andraž Gombač
Nick Cave Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Kot so pojasnili organizatorji v Škuc Ropotu, so se za premik odločili, ker je “obsežna zvočno-vizualna oprema benda primerna za največje arene,” vendar pa presega zmogljivosti ledene dvorane Tivoli.

V Ljubljani se bodo Nick Cave & The Bad Seeds ustavili v sklopu evropske turneje, na kateri predstavljajo 16. studijski album Skeleton Tree, ki je dosegel vrh lestvic po svetu in bil njihov najvišje uvrščen album vseh časov v Veliki Britaniji in ZDA. Poleg pesmi z albuma velja pričakovati, da bodo Cave in družba za svoje občinstvo oživeli tudi kakšno klasiko.

“Nick Cave še vedno prebiva v folklori rock'n'rolla, je z bluesom prepojen mitotvorec in glasbenik, pevec, pridigar, učitelj, pripovedovalec zgodb in šaman znotraj vrtinca precizno oblečenih Bad Seeds. Vendar se je nekdanja konfrontacija razvila v povezavo z občinstvom, tako fizično kot čustveno, in se dotaknila rok in src od Sydneyja do Los Angelesa,” so po že minulem delu turneje zapisali v Škucu.

Izid albuma Skeleton Tree je pospremil film One More Time With Feeling v režiji Andrewa Dominika. Skupina je maja letos izdala tudi knjigo Lovely Creatures: The Best of Nick Cave & The Bad Seeds 1984-2014, za katero so Cave ter nekdanji in sedanji člani The Bad Seeds preiskali osebne arhive ter prispevali nikoli prej objavljene fotografije in spominke ter vrsto izvirnih esejev.

Cave je v Ljubljani nastopil že desetkrat. Z zasedbo The Bad Seeds se je predstavil v letih 1987, 1990, dvakrat leta 1992, v letih 1994 in 2001, dvakrat leta 2005 in enkrat leta 2013, v zasedbi Grinderman, ki se je izvorno imenovala Mini Seeds, pa se je v Ljubljani ustavil leta 2010.

STA


Najbolj brano