O nedokončanem olimpijskem mestu so posneli film

V četrtek, 25. maja ob 19.30. bo v atriju UP FHŠ na Titovem trgu v Kopru projekcija filma Nedokončano: Olimpijsko mesto.

KOPER > V okviru predmeta Grajeno okolje in komunikacija pod mentorstvom doc. dr. Boštjana Bugariča in s pomočjo režiserja Yilmaza Vurucuja ter arhitektke Tine Cotič so študentke in študenti oddelka Komuniciranje in mediji Fakultete za humanistične študije v Kopru posneli dokumentarni film Nedokončano: Olimpijsko mesto. V ospredju filma je tematika investitorskega urbanizma s posebnim fokusom in predstavitvijo nedokončanega objekta Solis v Kopru.

V filmu se avtorji sprašujejo o vplivu nedokončanih objektov in stopnji osveščenosti javnosti glede stanja propadajočih nedokončanih objektov v slovenskem prostoru. “Nikoli dosežen idealizem javno zasebnega partnerstva mesta Koper se kaže v nedokončanem 'olimpijskem' Solisu, v katerem so že prisotni osnutki olimpijskega bazena, prostorov za javno upravo in hotela, pravijo avtorji. Ostaja podirajoča se novogradnja, Einstürzende Neubauten. Mesto so ljudje, zato je odnos prebivalcev posebej pomemben, saj Solisova zgodba ni osamljen primer nedokončanosti. Meščani sprejemajo propadle investicije kot nekaj samoumevnega, živijo v sožitju z njimi. Kaj je torej mesto v katerem živimo, smo mesto res tudi ljudje,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno uredništvo


Najbolj brano