Oboževalci ne morejo verjeti

Svet je predsinočnjim pretresla novica o smrti pevca ameriškega benda Linkin Park. Chester Bennington je pri 41 letih napravil samomor. Več let se je boril tako z depresijo kakor tudi z odvisnostjo od alkohola in mamil.

Chester Bennington (desno)  iz ameriškega benda Linkin Park je za Rihanno eden najbolj 
nadarjenih pevcev, ki jih je slišala v živo.
Chester Bennington (desno) iz ameriškega benda Linkin Park je za Rihanno eden najbolj nadarjenih pevcev, ki jih je slišala v živo.  

LOS ANGELES > Novico o smrti Chesterja Benningtonajena twitterju potrdil tudi pevčev glasbeni tovariš iz Linkin Park Mike Shinoda. Zapisal je, da je povsem šokiran in strt ter dodal, da bo skupina uradno izjavo objavila kasneje.

Sožalje svojcem in sočutje ob Benningtonovi smrti so na socialnih omrežjih izrekli številni glasbeniki, med njimi Nikki Sixx, Chance the Rapper, Stormzy, s katerim je Bennington sodeloval pred kratkim, ter Rihanna, ki je na instagramu ob pevčevi fotografiji zapisala, da je bil eden najbolj nadarjenih pevcev, ki jih je slišala v živo: “Vokalna zverina!”

Glede na poročanje medijev si je Chester Benningtonvzel življenje na svojem domu v Los Angelesu. Njegovo truplo so našli v četrtek zjutraj, povzema britanski BBC.

Skupina Linkin Park je bila zadnje dni na svetovni turneji s svojim sedmim albumom One More Light. Tik pred Benningtonovo smrtjo so na spletu predstavili nov video za pesem Talking To Myself.

Nu-metal in rock skupino so ustanovili leta 1996. V dveh desetletjih so prodali več kot 70 milijonov izvodov albumov in osvojili dve glasbeni nagradi grammy. Linkin Park velja za najbolj znano in poslovno uspešno predstavnico nu metal žanra na svetu. Prvi album Hybrid Theory - fantje so ga izdali leta 2000 - so prodali v več kot 25 milijonih izvodov po vsem svetu. Nanizali so vrsto uspešnic, med drugim skladbe Faint, In The End in Crawling. Njihov album Meteora je bil leta 2003 na vrhu Billboardove lestvice in velja za enega najboljših albumov glasbene zvrsti indie rock. Bend je uspešno sodeloval tudi z izvajalci iz drugih žanrov, med njimi je raper Jay-Z, s katerim so pred trinajstimi leti posneli malo ploščo (EP) Collision Course.

Chester Bennington je pred leti ustanovil še stranski projekt Dead by Sunrise, po odhodu (zdaj prav tako že pokojnega) pevca Scotta Weilanda pa je sodeloval tudi z zasedbo Stone Temple Pilots.

Pevec za sabo pušča soprogo in šest otrok iz dveh zakonov. V preteklosti je že omenjal, da razmišlja o samomoru zaradi zlorabe, katere žrtev naj bi bil kot otrok.

Bennington naj bi si bil blizu s 13 let starejšim pevcem skupine Soundgarden Chrisom Cornellom, ki je samomor storil maja. Mračno naključje ali ne - Benington je njegovo dejanje ponovil ravno na Cornellov rojstni dan.

Smrti obeh sta pretresi tudi Tadeja Košmerla, našega največjega organizatorja glasbenih romanj v bližnjo in daljno okolico. S svojimi Koncerti.net je slovenske oboževalce peljal na kar dvanajst nastopov skupine Linkin Park. “Prvič smo šli leta 2003 v Prago, nazadnje pa letos na dva koncerta: v Šopron na Madžarskem in v Italijo, v Monzo. Sam sicer nisem kak posebej velik oboževalec Linkin Park, a so prav gotovo eden najpopularnejših bendov v zadnjih 20 letih. To sem dvanajstkrat opazil tudi pri odzivih potnikov - zmeraj so bili navdušeni. In zdaj so šokirani, ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo.”NR


Najbolj brano