Queens of the Stone Age prihodnje leto na InMusicu

Samo tri mesece po zaključku 12. izdaje zagrebškega InMusic festivala so organizatorji danes že sporočili, kdo bo prvi “headliner” prihodnjega festivala. V Zagreb, na idilično lokacijo Jarun, prihajajo glasniki tako imenovanega puščavskega rocka Queens of the Stone Age.

 Foto: Vir: Wikipedia
Foto: Vir: Wikipedia

ZAGREB > Vstopnice za 3-dnevni festival, ki bo prihodnje leto potekal od 25. do 27. junija, so izključno naprodaj prek spletne strani organizatorja za 349 kun, za sedemdnevno kampiranje pa bo treba odšteti 250 kun.

12. izdajo festivala InMusic je obiskalo rekordnih 90.000 ljubiteljev glasbe in festivalskega utripa.

Zasedba Queens of the Stone Age se je zasidrala v kalifornijskem puščavskem mestecu Palm Desert in si je v 18 letih obstoja zagotovila kultni status ter vase potegnila največja ameriška glasbena imena, ki prisegajo na prvinski rock'n roll. Glavna gonilna sila zasedbe je Josh Homme, ki je po razpadu svoje matične skupine Kyuss iskal glasbeni nadomestek.

Ta se je rodil na Hommeovem Rancho de la luna med tako imenovanimi puščavskimi seansami, kjer si je cela plejada glasbenikov oddahnila od glasbenega šovbiznisa in v sproščenem vzdušju tkala nova glasbena prijateljstva, sodelovanja, albume … Tjakaj so se zatekli: Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu), PJ Harvey, Twiggy Ramirez (Marilyn Manson), Dave Catching (Eagles of Death Metal), Nick Oliveri (Kyuss), Mark Lanegan (Screaming Trees), Ben Shepherd (Soundgarden) in mnogi drugi. Skratka, prav to kreativno, neobremenjeno rock'n roll ozračje v osrčju puščave Mojave je porodilo modus operandi kraljev puščavskega rocka Queens of the Stone Age, ki so znani po tem, da se bratijo z armado malih in velikih imen iz glasbenega sveta.

V Queens of the Stone Age, ki je bolj projekt kot prava skupina, so bodisi na koncertih bodisi za studijsko snemanje v vseh teh letih, če naštejemo le nekaj najbolj markantnih imen, sodelovali: Mark Lanegan (Screaming Trees), v katerih je kratkotrajno po razpadu Kyuss igral tudi Josh Homme, Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Matt Cameron (Soundgarden, Pearl Jam), Nick Oliveri (Kyuss)…

V Zagrebu bodo predstavili njihov zadnji, sedmi album Villain. V Sloveniji so odigrali že dva koncerta. Prvega so izvedli leta 2003, ko so bili fantje na vrhuncu kariere - album Songs for the Deaf. Drugič so Slovenijo obiskali leta 2014.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano