Sedem sonc in sedem lun že šestič v Piranu

V Piranu v teh dneh gostuje mednarodni festival sredozemske glasbe Sete Sois Sete Luas: danes ob 20.30 bo v lucijskem parku Sonce nastopila francoska akrobatska skupina Les P’Tits Bras, jutri ob 21. uri pa bodo Tartinijev trg z glasbo napolnili člani zasedbe Santo Antao 7Sois Band z Zelenortskih otokov.

V parku Sonce v Luciji bo drevi nastopila francoska akrobatsko-cirkuška skupina Les P’Tits Bras.
V parku Sonce v Luciji bo drevi nastopila francoska akrobatsko-cirkuška skupina Les P’Tits Bras. 

PIRAN > Mednarodni festival, ki se v slovenskem prevodu imenuje Sedem sonc, sedem lun, letos obeležuje 25 let delovanja. Zasnovali so ga v želji po krepitvi medkulturnega dialoga, povezovanja umetnikov in ustvarjanju novih, izvirnih oblik umetnosti. Občina Piran se mu je pridružila, ker je v njem prepoznala izjemen potencial in možnost predstavitve umetnikov. Na festivalu je pred tremi leti nastopil Rudi Bučar, v minulih letih sta v sklopu festivala razstavljali Fulvia Zudič in Mira Ličen Krmpotič, letos se je v italijanskem mestu Pontedera s slikarsko razstavo Maske predstavil Rok Kleva Ivančič, na Zelenortskih otokih pa trenutno razstavlja Gani Llalloshi.

Tokratno gostovanje festivala v piranski občini prinaša nastop priznane cirkuško-akrobatske skupine Les P’Tits Bras ter koncert skupine Santo Antao 7Sois Band. Francoski akrobati bodo danes ob 20.30 v lucijskem parku Sonce nastopili z novo predstavo L’Odeur de la Sciure, za katero so navdih črpali iz obdobja “belle epoque”. “Velik okrogel oder, visoka struktura v stilu liberty, pet izjemnih artistov, tehnična dovršenost predstave in kombinacija elementov zračne akrobacije ter cirkuškega humorja seže globoko v dušo gledalcev. Prepoznavni pečat francoskih umetnikov so lahkotno letenje s trapeza na trapez, izjemna tehnična in akrobatska dovršenost ter zvrhana mera humorja,” napovedujejo organizatorji.

Jutri ob 21. uri bo na velikem odru na Tartinijevem trgu svojo glasbo predstavila skupina Santo Antao 7Sois Band, ki je navdih za pripravo tokratnega programa črpala iz vsakodnevnega življenja in dela kmetov ter ribičev. Njihov repertoar izhaja iz kulturne in glasbene tradicije otoka Santo Antao, v njem pa so združili tako tradicionalne melodije kot izvirne skladbe in nove aranžmaje enega od kulturno najbogatejših Zelenortskih otokov.

MI


Najbolj brano